Caraş-Severin, Romania

Dintre cei 55, trei sunt în stare de arest preventiv. Este vorba despre ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră, lucrători vamali din cadrul PTF Naidăş, şi persoane implicate în traficul ilegal cu ţigări. La zilele de 8, 9 şi 10 februarie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a patru ofiţeri de poliţie de frontieră, 20 de agenţi de poliţie de frontieră şi cinci lucrători vamali, toţi din cadrul PTF Naidăş.

Au fost trimişi în judecată cinci ofiţeri de poliţie de frontieră: Valentin-Ionică Bărăgan, şeful PTF Naidăş, Ion Ionuţ Soare, în stare de arest preventiv, Ioţa Herdi, şef de tură, Valentin Pocol, Mihai Constantin. 31 de agenţi de poliţie de frontieră: Sorin-Ştefan Cohuţ, în stare de arest preventiv, Ion Bîlbă, Orlando Cean, şef de tură, Claudiu Ciobotariu, Ion Dăgăliţă, Adrian Junc, Sabin Muntea, Adrian Ilie Radu, Sorin Pantea, Mihai Topolniceanu, Cătălin Pruteanu, Simion Dragotă, Cristian Luca, Norbert Babeţi, Valentin Moţ, Flavius Nistoran, Cristian Borceanu, Ştefan Szabo, Daniel Dumitraşcu, Adrian Brusture, Florida Florea, Daniel Chişereu, Viorica Inţa, Alexandra Tudor, Laviniu Rambu, Sebastian Hesser, Graţian Ciocănel, Flavius Novanc, Victor Chiriţoiu, Ion Nicola, Zoranca Popa. În sarcina acestora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită, în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat.

Este vorba despre 13 lucrători vamali – Bojidar Barbuli, în stare de arest preventiv, Dalibor Iovanovici, Camelia Mihăilă, Ovidiu Ţinte, Aurelian Coman, Adreian Enache, Gheorghe Verdeţ, Maria Ranga, Virgil Nicoliţă, Lucreţia Ursanu, Sorin Lupulovici, Claudiu Iorgovan, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită, în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat, şi Răduţu Dragomir, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de aderare la un grup infracţional organizat.

Şase persoane implicate în traficul cu ţigări: Adrian Buică, Alin Budişan, Sergiu Simu, Octavian Bîzgan, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de dare de mită, în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat.

În sarcina lui Boban Nicşici s-a reţinut infracţiunea de aderare la un grup infracţional organizat şi Ion Schinteie, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Timişoara. Această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Flavius Rotariu