Caraş-Severin, Romania

De fapt, în 1994, Biserica Creştină Baptistă Nr. 1 din Reşiţa făcea demersuri în vederea înfiinţării acestui tip de învăţământ pe malurile Bârzavei, la sfârşitul acelui an obţinând avizul Prefecturii, iar la începutul anului următor, şi cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Iar după ce s-a primit girul ministerului de resort, din toamna lui 1995, şi-a deschis prima clasă cu profil teologic baptist în cadrul Grupului Şcolar Metalurgic. Liceul a început să funcţioneze, ca instituţie de sine stătătoare, în 2001, an când primeşte şi sediul actual, trecut prin renovări şi modernizări succesive.

Săptămâna viitoare, în 12 mai, liceul reşiţean va fi gazda unei expoziţii realizate în urma Concursului Internaţional „Grădiniţa şi şcoala mea, văzute prin ochi de copil“, ce se află zilele acestea în perioada de jurizare. În 13 mai, de la ora 10.00, în sala de şedinţe a palatului administrativ judeţean, va fi organizat Simpozionul „Educaţie şi voluntariat“, în cadrul Seminarului Didactica Internaţional. Iar în 14 şi 15 mai, de la ora 17.00, Biserica Creştină Baptistă Nr. 1 din Reşiţa va găzdui o seară a celor 11 promoţii de absolvenţi, respectiv un serviciu divin aniversar.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu