Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Crucea din curtea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin a fost sfinţită astăzi, 1 iunie 2019, chiar de Ziua Copilului.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de PS Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, împreună cu un sobor de preoţi, cu acest prilej fiind sfinţit şi parterul instituţiei, recent reabilitat. La ceremonie au participat angajaţii DGASPC CS şi copiii instituţionalizaţi, precum şi oficialităţi, fiind prezent şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionuţ Popovici.

Directorul executiv, Elena Amzoi, împreună cu şefii centrelor de asistenţă socială şi cu pr. duhovnic al instituţiei, Ion Petrică, cel care păstoreşte şi mănăstirea „Sf. Ilie de la Izvor” din Bocşa-Vasiova sub numele de părintele Ioanichie, l-au întâmpinat cu flori pe Preasfinţitul Episcop Lucian, care i-a binecuvântat pe copiii instituţionalizaţi şi s-a rugat pentru ei cu multă însufleţire.

Înălţarea crucii a început încă de anul trecut, construcţia având peste 7 metri cu tot cu postament.

1 Comment

  1. O cruce cu cap de mort! Îmi poate spune şi mie cineva ce semnifică aceasta? Ce caută capul de mort pe cruce? Toată ţara a fost împânzită în ultimii doi ani cu astfel de cruci. Cu cap de mort!

Adaugă comentariu