Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta susţine preşedintele PSD Caraş-Severin vizavi de validarea consilierilor judeţeni care trebuie sa le ia locul celor excluşi din partid. Preşedintele PNL îşi menţine poziţia că aleşii judeţeni liberali nu vor vota un alt vicepreşedinte. Dar… vor valida noii consilieri.

După cum ştiţi, săptămâna trecută, PSD Caraş-Severin a exclus din partid patru aleşţi judeţeni şi pe vicepreşedintele Flavius Nedelcea. Locul acestora trebuie luat de următorii de pe listă, iar vicepreşedintele Nedelcea se vrea a fi înlocuit cu consilierul Petru Pîrvulescu.

„Noul Cod administrativ nu este aplicabil în această speţă, chiar dacă cei excluşi vor contesta în instanţă. Se merge pe vechiul Cod administrativ. Ducem la îndeplinire toate deciziile partidului, iar pentru asta eu iau în calcul toate variantele. Nu știu dacă liberalii se vor băga sau nu în această problemă, încă nu am discutat. Când liberalii au avut de validat vreun consilier, noi nu ne-am opus sub nicio formă, sper să fie și Marcel Vela fair-play cu noi!”, a declarat Luminița Jivan.

Şefa social-democraţilor cărăşeni a mai spus că ţine cont şi de PMP. „Vom avea discuţii, aşa e normal să discutăm cu toate partidele. Din câte ştiu eu, în Consiliul Judeţean a funcţionat un protocol PSD – PMP, care sper să se respecte şi acum. Dacă nu, asta este politica. Mergem mai departe, eu nu mă împiedic de vreun protocol. Bine ar fi să se respecte!“.

Cât despre liberali, nu demult aceştia declarau că nu vor susţine niciun joc de glezne al PSD în ceea ce priveşte alegerea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, poziţie pe care Vela şi-o menţine.

„ Cu mine încă nu au discutat, dar nu este nevoie să o facă, îi anunţ public acum. Chiar nu am timp de negocieri cu PSD. Am mai spus-o şi o repet şi acum: dreptul de a fi consilier local sau judeţean nu se negociază între partide, se acordă de către electorat. Este şi imoral şi incorect… şi este şi abuz în serviciu ca să se opună alte partide la un drept legal al altui partid. Deci, PNL va vota orice validare administrativă a altor consilieri locali şi judeţeni care îndeplinesc toate condiţiile legale, de la oricare partid. Acum poate pricepe toată lumea de ce a votat şi PSD consilierii noştri când a fost nevoie. Chiar sper să se înţeleagă. Ne vom abţine de la a susţine orice joc intern al PSD în ceea ce priveşte votarea vicepreşedintelui. Şi nu pentru că nu ar merita schimbaţi, dar vom veni la conducerea Consiliului Judeţean pe uşa din faţă, nu prin parcare“, ne-a declarat preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu