Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deputatul PSD de Caraş-Severin a explicat intenţia de reabilitare a acestora prin schimbarea administraţiei.

Ioan Benga a susţinut vineri o conferinţă de presă în care a arătat câteva demersuri care ar fi necesare pentru o bună derulare a lucrurilor în judeţ. Printre acestea a enumerat intenţia de preluare a Clubului Sportiv Municipal de către Primăria Reşiţa.

„Râul Alb (tabăra – centru de agrement – n.r.) este cu un semn de întrebare dacă va rămâne la Direcţia Judeţean de Sport şi Tineret, dar taberele şcolare vor trece la Consiliul Judeţean. Din păcate, ele nu mai prea sunt… La acelaşi for ar trece Casa de Cultură a Studenţilor. Şcolile vor trece la comunităţile locale, cu tot cu anexe. Dacă stă în puterea noastră, Casa de Cultură a Sindicatelor ar putea deveni instituţie publică, în subordinea primăriei, ca să scape de taxe de plătit către bugetul local. Aceste intenţii sunt calculate ca efecte ale descentralizării”, a precizat deputatul. În fapt, de o bună bucată de timp, singura tabără funcţională din Caraş-Severin este cea de la Râul Alb, ultima căreia i-a fost oprită activitatea fiind cea de la Vila Klaus.

„Taberele trebuiau să fie preluate de către primării atunci când nu le mai voia nimeni. Poate că ar fi bine şi ca acestea să rămână în subordinea DJTS, pentru că este mult de gestionat. Poneasca, Herculane, Cireşnaia sunt nume care altădată erau faimoase, aşa că ar trebui gândit un turism şcolar în judeţ. Copiii ar trebui să vadă întâi frumuseţile Caraşului şi apoi să îşi petreacă vacanţele în alte ţări. E vorba de patriotism local”, a mai amintit Benga.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu