Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Tinerii cursanți ai Aeroclubului din Caransebeș mai au un pas până când se vor vedea la manșa avionului ultraușor.

Cei 25 de sportivi au trecut de hopul examenului teoretic, după o pregătire care a durat aproape 2 luni. „Pregătirea teoretică a mers foarte bine, ceea ce m-a impresionat. Din experiența mea, copiii vin doar la început, apoi o lasă mai moale, vin iar pe la sfârșit, dar am avut sportivi care au venit la toate cursurile, au fost foarte activi, au pus întrebări. După acest examen teoretic urmează să întocmim dosarele și să le trimitem la București, până la sfârșitul lunii aprilie sper să primim toate aprobările de zbor ca să putem începe”, a precizat comandantul Aeroclubului Caransebeș, Cristian Iorgov.

Potrivit acestuia, sunt create toate condițiile ca, începând din luna mai, să se desfășoare și cursurile practice de zbor la Aeroclubul Caransebeș. „Pentru acest an avem alocate 250 de ore de zbor, putem suplimenta cu încă 100 de ore, ceea ce este foarte mult. De anul acesta avem încă doi instructori care ne ajută, ne împărțim elevii în trei grupe și vom zbura mult mai mult ca anul trecut. Avionul este în condiții bune, avem cam tot ce ne trebuie ca să dăm drumul la zbor, condițiile sunt foarte bune aici la Caransebeș, avem și sprijinul autorităților locale și județene”, a mai adăugat Iorgov.