Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este răspunsul prin care şeful judeţului a liniştit discuţiile axate pe viitorul universităţii reşiţene, discuţii purtate între jurnalişti şi conducerea PSD Caraş-Severin.

În cadrul celei mai recente conferinţe de presă cu teme politice, susţinută de conducerea PSD, s-a discutat şi despre Universitatea „Eftimie Murgu“ din Reşiţa. Luminiţa Jivan, preşedintele PSD Caraş-Severin, a fost întrebată dacă instituţia are şanse de redresare sau se închide într-un viitor apropiat. „Eu nu vreau să se închidă şi nu sunt de acord cu închiderea universităţii. Acesta este şi motivul pentru care a fost adusă aici doamna ministru Andronescu, s-a aşezat cu rectorul la masa discuţiilor, au vorbit despre soluţiile pentru salvarea UEM. Guvernul le-a dat 2,8 milioane de lei, au purtat discuţii şi cu ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, pentru că acel proiect cu campusul a fost administrat greşit. Trebuie să înveţe să se mai gestioneze şi ei“, a spus deputatul Luminiţa Jivan.

Preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu, a precizat că finalizarea proiectului cu campusul este vitală, altfel vor da bani înapoi. „Dacă este finalizat proiectul, atunci ei pot accesa alte fonduri, pot atrage stundenţi mai mulţi. Însă, eu cred că universitatea reşiţeană a trecut de momentul critic“, a subliniat şeful judeţului.

Săptămâna aceasta, mai exact în 2 iulie, s-au împlinit 27 de ani de la înfiinţarea Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Să sperăm că cei din conducere vor găsi soluţii pentru a o menţine încă pe atât.

Nina Curiţa

1 Comment

Adaugă comentariu