Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Staţiunea de pe Valea Cernei se află pe locul trei în preferinţele celor care au achiziţionat vacanţe pe segmentul balneo.

În condiţiile în care Băile Felix este staţiunea aflată pe primul loc în topul celor balneare vândute de turoperatori în 2016, potrivit datelor oficiale ale Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) din România. În topul organizat ad-hoc, urmează Calimăneşti – Căciulata, Băile Herculane, Sovata, Covasna.

Vă reamintim că, în ultimii cinci ani, atât pe sectorul hoteluri, dar mai ales pe cazarea la pensiune, staţiunea cărăşeană se regăsea în primele trei locuri. Potrivit ANAT, în stațiunile balneare, unde în ultimii cinci ani au fost refăcute 34 de hoteluri şi două au fost construite, turiştii sunt din ce în ce mai atraşi de programele de relaxare, prevenţie sau tratament diversificate oferite de hotelieri. Pachetul mediu a fost vara aceasta de 821 de lei/persoană, faţă de 667 de lei/persoană în vara trecuta, la un sejur mediu de şapte zile.

Turismul balnear se deplasează din zona de tratament medical către cea de prevenție și relaxare și nu numai pentru pacientul propriu zis, ci și pentru familia acestuia, care dorește o experiență de leisure în stațiunile balneare, oferită din ce în ce mai mult de hoteluri”, preczează conducerea ANAT, într-un comunicat oficial.

Per total, vânzările pentru destinații românești prin agențiile de turism au fost mai mari, în medie, cu 15% faţă de vara trecută, datorită investițiilor realizate în ultimii ani în structurile de cazare, zone de divertisment și relaxare, dar și conjuncturii internaționale, care a determinat un număr mai mare de români să își petreacă vacanţa în interiorul graniţelor. „Programul Prima Piscină, pe care ANAT îl va propune Guvernului următor, o soluţie testată pe litoralul bulgăresc, poate prelungi sezonul estival. Turiştii sunt atraşi de hotelurile care au piscină şi care le oferă relaxare şi divertisment”, este opinia preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Foto: Pro Turism Herculane

5 Comments

  1. Unde era stațiunea asta dacă nu încăpea pe mâna unora ca Armaș, Iova, Verbișchi etc ?

  2. Da Herculane a fost o perla !
    acum, cu adevarat or fi venit turisti, dar, cei ce au fost o data a doua oara nu mai vin . ma refer la tursimul de vacanta.

    in rest ce sa zicem am lasat hotelurile si cladirile cu arhitecura caracteristice sa se deterioreze in detrimentul cladirilor noi cu termopane si inox…dar care sunt de o arhitectura modesta incomparabila cu cele vechi…

    un managemet idiot , iresponsabil efectuat de niste gangavi care au adus statiunea Herculabile intr-un spatiu de care se exclama admirativ doar la trecut !

  3. Herculanele reprezinta exemplul perfect al distrugerii constiente,intentionate si dirijate cu buna stiinta a acestei perle turistice!Nenorociti ca Armas au distrus o astfel de frumusete de statiune!Nu numai el si nu doar singur a reusit lucrul acesta-toti sunt criminali si ar trebuia impuscati,judecati pentru subminarea tarii!Poate se va produce un miracol si acolo….speranta oaore ultima si statiunea va renaste din propria cenusa,ca pasarea Phoenix!

Adaugă comentariu