Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Ziua Eroilor a fost celebrată şi la Caransebeş prin ceremonii militare şi religioase

Ceremoniile au avut loc la Cimitirul Eroilor, Monumentul Partizanilor şi la statuia generalului Dragalina, în prezenţa oficialilor locali, a cadrelor militare şi veteranilor de război, dar şi a unui public numeros.

„Aducem un omagiu jertfei pe care au făcut-o de-a lungul timpului, în diferite locuri, în momentele grele pentru istoria poporului român. Fiecare dintre aceşti eroi, în clipa în care destinul lor a fost marcat cu această jertfă, au plecat pe front, s-au retras în munţi şi au luptat cu preţul vieţii pentru viitorul României“, a precizat în alocuţiunea sa primarul Marcel Vela.

Şi noul comandant al Garnizoanei Militare Caransebeş, locotenent-colonelul Viorel Petrariu, a amintit de eroismul eroilor români căzuţi pe diferitele fronturi de luptă dar şi de faptul că valori precum dragostea de ţară nu mai sunt cultivate astăzi, mai ales în rândul tinerilor. În toate cele trei locaţii au fost depuse coroane şi jerbe de flori, iar în final, pe acordurile fanfarei militare din Caransebeş, detaşamentele de militari, jandarmi şi pompieri au defilat, în aplauzele gugulanilor prezenţi în număr mare în zona centrală.

Lidia Almăjanu

5 Comments

 1. Lupta pentru „neatarnarea neamului..”.Pai mai atarnati ca acum nu am fost niciodata ! Eu, respect veternaii de razboi cat mai sunt in viata, macar de pe pozitia mea de necombatatnt, cu o vorba buna, cu un multumesc.

 2. pentru kinezu de la americanu

  Esti chinez pe bune, sau doar un comunist vopsit ?
  Ai auzit de eroi vreodata, ai avut pe cineva din familie pe front, sau lasitatea ta de vierme care se ascunde si noaptea dupa perdea, te face sa ascuzi cu pseudonime si sa va rafuiti intre voi politicienii ? Pana si de ziua asta va injurati mai chinezoi rosu ?

 3. Va adunarati toti pedelistii la injurat aici. Dupa ce v-a batut Vela anul trecut nici dupa un an nu va trece oftica. Daca nici la Caransebes nu vedeti lucrurile bune, insemana ca noi la Resita suntem batuti de soarta. Daca stiti voi de buzunarele primarului si aveti sange in instalatie mergeti sa sesizati institutiile statului. Cum vad ca-l urati asa tare, si daca ar fi adrvarat ce insinuati cred ca o faceati de mult. Cum o frecati asa la rece sunt sigur ca bagati doar diversiuni si smecherii de oameni care se ascund sub pseodonime, kinezul ? ha-ha ! Mai luati si voi o pauza mai baieti de laborator. Macar de ziua eroilor.

 4. Cei care mai discuta despre politica acum cand tara are datorii de peste 100 de miliarde de euro si nu poate returna Germaniei 100 de milioane de euro (Boc si Ponta) inseamna ca traiesc pe alt taram. Primarul si cei prezenti au fost obligati prin Lege sa participe la manifestatie.

 5. pentru :Albert si americanul ,singura subliniere am facut-o caci pe Vela practic il intereseaza doar buzunarul lui si nicidecum eroii sau soarta Caransebesului ca atare ?
  Concluziile voastre va apartin si puteti sa le folositi ca hirtie igienica la WC !!

Adaugă comentariu