Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Ziua Eroilor a fost celebrată şi la Caransebeş prin ceremonii militare şi religioase

Ceremoniile au avut loc la Cimitirul Eroilor, Monumentul Partizanilor şi la statuia generalului Dragalina, în prezenţa oficialilor locali, a cadrelor militare şi veteranilor de război, dar şi a unui public numeros.

„Aducem un omagiu jertfei pe care au făcut-o de-a lungul timpului, în diferite locuri, în momentele grele pentru istoria poporului român. Fiecare dintre aceşti eroi, în clipa în care destinul lor a fost marcat cu această jertfă, au plecat pe front, s-au retras în munţi şi au luptat cu preţul vieţii pentru viitorul României“, a precizat în alocuţiunea sa primarul Marcel Vela.

Şi noul comandant al Garnizoanei Militare Caransebeş, locotenent-colonelul Viorel Petrariu, a amintit de eroismul eroilor români căzuţi pe diferitele fronturi de luptă dar şi de faptul că valori precum dragostea de ţară nu mai sunt cultivate astăzi, mai ales în rândul tinerilor. În toate cele trei locaţii au fost depuse coroane şi jerbe de flori, iar în final, pe acordurile fanfarei militare din Caransebeş, detaşamentele de militari, jandarmi şi pompieri au defilat, în aplauzele gugulanilor prezenţi în număr mare în zona centrală.

Lidia Almăjanu