Caraş-Severin, Romania

De fapt, Gheorghe Neicu a fost mereu invitat la toate evenimentele publice organizate de Casa Regală. Din curiozitate, l-am întrebat de ce dânsul este mereu în atenţia familiei regale.

„Motivul ţine de trecut. Mai exact, bunicul din partea tatălui meu a deţinut în comuna Domneşti, unde m-am născut eu, un mare atelier de fierărie, ai cărui angajaţi au lucrat pentru Casa Regală înainte, în timpul şi puţin după cel de-al doilea război mondial. Familia mea deţine şi în prezent acte ce poartă semnătura regelui Ferdinand, prin care acordă pământ gratuit bunicului meu pentru acte de vitejie pe câmpul de luptă, precum şi alte înscrisuri, în semn de preţuire, pentru modul în care a luptat pe front. Pământul obţinut atunci se află şi azi în proprietatea familiei mele. Printre documentele vremii, am găsit şi o fotografie a reginei Maria, îmbrăcată în infirmieră“, ne-a spus edilul Aninei.

Pe scurt, cam acestea ar exemplifica o parte din legăturile afective pe care le are cu Casa Regală, iar Gheorghe Neicu a precizat că nu îşi ascunde simpatia faţă de rege şi regalitate. „Din motive independente de voinţa mea, nu am răspuns invitaţiei Casei Regale, dar mi-am cerut scuzele de rigoare. Printr-o adresă oficială, i-am adresat Majestăţii Sale invitaţia de a fi oaspetele oraşului nostru atunci când Casa Regală găseşte oportună această vizită. Cu această ocazie, i-am amintit că regalitatea şi-a lăsat amprenta şi în zona Aninei, unde Majestatea Sa şi-a petrecut o parte a tinereţii sale“, a mai adăugat primarul Aninei.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu