Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Căminul pentru persoane vârstnice va fi împărţit în două instituţii de asistenţă socială, conduse de persoane diferite.

În decembrie 2010, Pavel Fiştea, directorul Căminului pentru persoane vârstnice din Reşiţa, îşi denunţa contabila şi pe fiul acesteia că ar fi furat aproape 300.000 de lei din banii instituţiei. Contabila, deşi a negat faptele, a fost trimisă în instanţă şi răspunde pentru ceea ce se spune că a făcut, deşi soţul acesteia a venit de multe ori la ziar şi ne-a spus că femeia este nevinovată.

Acum, la aproape trei ani de la delapidarea de 300.000 de lei, de la acelaşi Cămin pentru persoane vârstnice dispar din nou bani. Din acest motiv, preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, a dispus constituirea unui grup ce a realizat un control tematic al activităţii de management la instituţia de îngrijire a bătrânilor. Neregulile constatate sunt numeroase.

Astfel, pe plan contabil financiar, există un flux deficitar al documentelor financiar-contabile, iar pe plan investiţional nu există o evidenţă a achiziţiilor publice făcute. Pe resurse umane, drepturile salariale ale angajaţilor nu sunt stabilite conform Legii 284/2010, iar numărul zilelor de concediu de odihnă anual la fel nu sunt acordate în conformitate cu legislaţia în vigoare. Cererile de internare sunt lipsă la dosar, iar acolo unde sunt nu au numere de înregistrare.

„Numărul neregulilor constatate este mare şi, la toate astea, se adaugă lipsa câtorva milioane de lei. Pentru a nu da curs rumorilor, vom şti exact ce sumă lipseşte după o evaluare reală făcută de o firmă acreditată”, a spus şeful judeţului, Sorin Frunzăverde.

Nina Curiţa

4 Comments

  1. Acest individ care se scobeste in nas atunci cand vorbeste cu cineva (lucru cat se poate de real, trait pe propria-mi piele) sta in aceasta functie de peste 20 de ani. Ma intreb cine l-a tinut atat acolo in conditiile in care mai toate pozitiile cheie ale judetului sunt ocupate numai de slugile Ayatollahului Frunzaverde? Oare acest control este facut pentru ca nu a mai corespuns nivelul cotizatiei cu cerintele actuale ale „‘pietei”‘? La acest nivel al hotiei de ce nu sunt facute verificari de catre D.N.A. si nu de oamenii celui care l-a tinut in functie pe acesta sau e ceva ce trebuie facut disparut?

  2. radu de la afumati Reply

    de ce trbuie sa ne antepronutam, de ce sa nu fie lasate sa se faca verificarile pina la capat,incepem cu presiuni , sa se i-a masuri de dragul presei, oare acest domn respectabil , care muncit si a dovedit capacitate profesionala si performanta pe aceasta functie pe salariu la nivelul minimului pe economie, merita aceste aprecieri, din partea unora neaventi, care nu au dat un leu la oamenii necajiti!! rusine circotasilor si celor care nu cunosc amanunte. asteptai concluziile finale, cereti si un punct de vedere persoanei, are dreptul la propria imagine, nu o terfeliti inainte de a sti adevarul.

  3. Fistea deranjeaza,a deranjat tot timpul.Nu s-a supus lui Frunzaverde.Dar nici nu l-a deranjat prea tare.Pentru cine nu stie:Fistea cu si prin prietenii lui din tara si de afara baga anual peste 200000 euro constand in medicamente,lenjerie(pampers),detergenti,alimente,imbracaminte,mobilier,paturi,saltele,carucioare,s.a.Este foarte adevarat ca in jurul lui s-a furat si inca se mai fura ca-n codru.Fistea este insa singura persoana care tine,cat de cat,ca de acolo sa nu dispara chiar si cladirile azilului.Frunzaverde nu a descoperit niciodata nici o hotie,cu toate ca anual trimite la Azil echipe pentru controlul de fond.Si care an de an nu au descoperit nimic,niciodata.Toate hotiile le-a descoperit si denuntat Fistea insusi si niciodata vreun trimis de-al lui Frunzaverde,inclusiv furtisagurile recente.Ceea ce este sigur,Fistea i-a incurcat si-i incurca inca pe hoti,pe marii hoti.Prin alte centre din subordinea Consiliului Judetean prtul de achizitie al painii este cu 50-80% mai mare ca la

  4. Fistea insusi este gaura neagra! A avut grija sa alunge toti angajtii corecti si competent din institutie , iar putinii care au mai ramas au suportat de-a lungul timpului presiuni si jigniri inimaginabile In privinta asaziselor ajutoare pe ce le-a adus cu ajutorul prietenilor, sa fim seriosi. Erau niste carpe vechi care deabea mai puteau fi folosite ( ce era mai bun vindea fiu-sau in Ocico).Medicamentele, alta gluma! Trebuiau sa ascunda faptul ca se cumparau medicamente scumpe pentru toata familia, cunostinte, etc.
    Inca ceva: faza cu scobitul in nas e adevarata. Faceti-ii omului cadou de pensie o vidanja ( e mai eficienta) in loc sa trimiteti firme specializate in contabilitate sau alte cele care sa faca ordine.

Adaugă comentariu