Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – În urma unui concurs, cei mai talentaţi copii bocşeni au citit „Gânduri către Dumnezeu“ în Casa Domnului.Cea de-a patra ediţie a concursului „Gânduri către Dumnezeu“ continuă să producă ecouri în mica urbe de la umbra Reşiţei. Competiţia de creaţii literar-artistice a fost organizată în preajma Sfintelor Sărbători Pascale de anul trecut de către Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea“ din Bocşa, cu sprijinul primăriei oraşului, şi s-a adresat tuturor elevilor din localitate. Iar zilele trecute a avut loc o nouă acţiune în cadrul turului de promovare a iniţiativei, prilej cu care volumul purtând numele concursului a fost lansat şi la Biserica Ortodoxă „Sf. Nicolae“ din Bocşa Română, la invitaţia preotului paroh Silviu Ferciug, unde copiii au citit fragmente din lucrare.

Cristine Stoina, Bogdan Vuia, Vlăduţ Humă au fost elevii care au citit creaţii proprii apărute în volumul lansat, spune Gabriela Şerban, managerul bibliotecii bocşene. Acestora li s-au alăturat şi preşcolarii care au participat la un concurs cu desene, lucrările lor fiind premiate şi publicate. De această dată, la lansare a participat şi consilierul local Aurel Mănescu, şi dna prof. Stela Boulescu, colaboratori apropiaţi bibliotecii şi susţinători ai concursului «Gânduri către Dumnezeu». De altfel, atât pr. Silviu Ferciug, cât şi prof. Stela Boulescu fac parte din echipa de jurizare încă de la prima ediţie. Organizatorii au oferit tuturor copiiilor prezenţi volumul pentru a-i determina ca la ediţia viitoare să se numere printre participanţi“.

Potrivit Gabrielei Şerban, cea de-a patra ediţie a competiţiei a adunat peste 100 de participanţi la fiecare secţiune, literară şi artistică, iar cele mai reuşite lucrări au văzut lumina tiparului în placheta purtând numele concursului, la Editura Tim din Reşiţa. În acelaşi cadru, cu câteva zile în urmă a avut loc o acţiune similară, la Biserica Ortodoxă Bocşa Montană, la invitaţia preotului paroh Ciprian Costiş, la care a participat şi primarul oraşului, Mirel Patriciu Pascu.