Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Duminică, 2 iunie, polițiști din cadrul Poliției Caransebeș, aflându-se în timpul liber cu autoturismul personal, au observat pe o stradă din localitate doi tineri, cunoscuți cu antecedente penale, unul transportând un televizor acoperit cu o pânză, iar celălalt având asupra sa o geantă.

La vederea polițiștilor, suspecții au abandonat bunurile, iar cel de-al doilea a fugit pe o stradă lăturalnică, polițiștii reușind însă prinderea și imobilizarea primului bărbat. Imediat, fugarul a fost identificat și reținut de către echipajul de poliție din cadrul Poliției Caransebeș, chemat în sprijin la fața locului, într-un imobil în construcție, aflat în apropiere, unde se afla împreună cu o minoră de 13 ani, pe numele căreia era emis un ordin de urmărire, din data de 1 iunie 2019 pentru plecare voluntară de la domiciliu.

Din primele verificări, s-a stabilit că cei doi suspecți, un minor de 15 ani, plecat voluntar din data de 1 iunie 2019, din Centrul ”Bunavestire” Caransebeș și un tânăr de 18 ani, din municipiu, cercetat sub control judiciar, în altă cauză, ar fi pătruns prin efracție în noaptea de 01/02.06 a.c., într-un imobil de pe strada George Enescu, de unde ar fi sustras un televizor și mai multe scule electrice și manuale. Bunurile, în valoare de aproximativ 3000 lei, au fost recuperate în totalitate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi restituite persoanei vătămate. De asemenea, polițiștii au predat minora de 13 ani către asistentul social în grija căruia se află. Suspecţii sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi judecătorului pentru măsura arestării preventive.