Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cam atât a avut de lucru, în medie, anul trecut, fiecare procuror din judeţ. Potrivit conducerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, activitatea procurorilor a înregistrat o creştere.

Media lucrărilor soluţionate de către procurorii de la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a fost, în 2018, de 685,50, iar media dosarelor de solutionat de procuror a fost 145,50. Ca linie generală, activitatea procurorilor a înregistrat o creștere şi în ceea ce priveste rechizitoriile emise de către fiecare dintre aceştia (câte 50), mai ales că și procurorii din cadrul Parchetului cărăşean cu funcţii de conducere din cadrul secției Judiciare au desfășurat activități de urmărire penală, după cum se arată într-un comunicat remis redacţiei. Media de trimiteri în judecată a ajuns, anul trecut, la 8,83 de procuror.

În privinţa cazurilor de corupţie, Parchetul a soluţionat 28 de dosare, cu un rechizitoriu şi un acord de recunoaştere a vinovăţiei, ponderea trimiterilor în judecată raportată la numărul de cauze fiind de 15%. De asemenea, au fost soluţionate 61 de cauze de evaziune fiscală, valoarea bunurilor care au făcut obiectul măsurilor asigurătorii ridicându-se la 881.619 de lei. Ponderea trimiterilor în judecată, din numărul cauzelor soluționate, a fost de 15,33%. Şase inculpaţi au fost trimişi în judecată, fiind emise patru rechizitorii, iar opt cauze au fost declinate. Prejudiciul recuperat a fost de 44.303 lei. În ceea ce priveşte contrabanda, au fost soluţionate zece dosare, în care a fost reţinut un prejudiciu de 30.317 lei, fiind trimişi în judecată doi inculpaţi.

Ponderea inculpaților achitați din totalul celor trimiși în judecată este de 4.85%, după cum ne informează Parchetul cărăşean. Cei mai mulţi achitaţi au fost înregistraţi la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, unde 15 dintre inculpaţi au fost achitaţi, patru dintre aceştia fiind dezincriminaţi. Urmează Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, cu opt achitaţi, dintre care şapte dezincriminaţi, Moldova Nouă cu patru achitaţi, Reşiţa cu trei şi Caransebeş cu doi. În total, 32 dintre inculpaţi au fost achitaţi anul trecut, 11 dintre ei pe dezincriminare, după cum ne informează autoritatea judeţeană.

Adaugă comentariu