Caraş-Severin, Romania

RÂMNICU VÂLCEA – CSM Rm. Vâlcea – FC Caransebeş 4-1 (2-0), în etapa a IX-a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a.

Fără victorie şi fără gol marcat în ultimele cinci etape, CSM Rm. Vâlcea s-a descătuşat sâmbătă, 18 octombrie, în etapa a IX-a a Ligii a II-a, în disputa cu FC Caransebeş, tranşată cu 4-1.

Revenit pe bancă, antrenorul Erik Lincar a aliniat o echipă surpinzătoare, dar a primit cadou patru goluri de la echipa sa, pentru ziua de naştere aniversată joi. Cu un alt sistem, 4-1-4-1, Vâlcea a fost resuscitată în atac de viteza şi tehnica lui Konyeha. Nigerianul a deschis scorul în minutul 3, după o acţiune personală de toată frumuseţea, finalizată cu un şut la colţul lung. Gafiţa a dat emoţii vâlcenilor în minutele 23 şi 26, când a ratat două ocazii bune. Tot Konyeha a majorat scorul în minutul 31, după ce portarul Rusu a respins eronat centrarea în faţa porţii venită de la Geantă.

Oaspeţii au fost din nou periculoşi după un corner, dar Goşa nu a reuşit să profite de bâlbâiala oltenilor. În finalul reprizei, Coman nu a putut să fructifice din 8 metri pasa excelentă venită de la Konyeha.

Caransebeşenii au revenit în joc în minutul 56, când Dicu a marcat cu capul, după un corner. Impulsionaţi de gol, oaspeţii au avut momente bune şi Precup a tras puţin peste poartă.

Finalul a aparţinut însă tot vâlcenilor. În minutul 83, Samson a şutat de la 18 metri, mingea a ajuns cu noroc la C. Neagu, care, singur la 10 metri, a şutat sub transversală şi Erik Lincar a îngenuncheat de fericire. Peste numai trei minute, Lucian Iordache, mijlocaşul reactivat de Erik Lincar, a înscris cu o execuţie superbă, un şut senzaţional de la 25 de metri.

FC Caransebeş: Rusu, Manea, Dicu, Goşa, Buşu, Negoescu (min. 46, Săulescu), Suru (73, Lupu), Artean, Poiană (82, Dârvaru), Precup, Gafiţa. Antrenor, Sorin Bălu.

CSM Râmnicu Vâlcea: D. Popescu, Samson, I. Stoica, Pîrvulescu, Al. Ionescu, Iordache, Konyeha, B. Geantă (85, Calcan), Ov. Popescu, Câju (63, Munteanu), Coman (71, Neagu). Antrenor, Erik Lincar.

Adi Georgescu