Caraş-Severin, Romania

RĂCĂŞDIA – De la jumătatea lunii iulie, toate târgurile de animale din judeţ sunt închise. Măsura a fost luată ca urmare a apariţiei şi evoluţiei pestei porcine africane. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin a înştiinţat în acest sens toate unităţile administrativ-teritoriale.

„Circulaţia animalelor este închisă, aşa că veştile nu sunt deloc îmbucurătoare pentru cetăţenii judeţului. Este o măsură care trebuia luată, şi nu ne jucăm cu aşa ceva“, a declarat dr. Nicolae Crista, directorul DSVSA Caraş-Severin.

În acest context, organizarea ediţei de toamnă a celui mai mare târg agricol din Caraş-Severin, cel de la Răcăşdia, este pusă sub semnul întrebării, având în vedere că frumuseţea acestui eveniment consta tocmai în participarea unui număr mare de crescători de animale, care erau premiaţi întotdeauna de organizatori. „DSVSA-ul nu ne permite să aducem animale la târg, şi tocmai aceasta era frumuseţea târgului. Aşa că, rămâne de văzut dacă îl vom ţine doar cu producători agricoli şi crescători de păsări sau îl vom amâna pentru primăvara anului viitor“, ne-a declarat primarul comunei Răcăşdia, Ilie Mirco Lechici.

1 Comment

  1. Nu ar fi cazul ca si fermierii si agricultorii sa primeasca grupa de munca. Si ei se supun riscului profesional ca si procurorii ca si ofiterii de informatii cu doasrele pline de microbi.Daca e bal, bal-sa-fie!

Adaugă comentariu