Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La începutul lunii mai a.c. sunt programate examenele pentru arbitri de fotbal. Astfel, joi, 3 mai a.c., vor fi examinaţi arbitrii şi arbitrii asistenţi de categoria I, pentru Lotul Naţional Liga a III-a. Iar marţi, 8 mai a.c., va avea loc testarea „cavalerilor fluierului“ care îşi doresc să oficieze în Liga a II-a.

Pentru eşalonul doi al fotbalului românesc candidaţii trebuie să aibă un stagiu de minim doi ani în Liga a III-a, cu cel puţin 20 de jocuri, în timp ce „asistenţii“ cel puţin 25 de meciuri, în Liga a III-a, Cupa României şi Liga I feminin. De asemenea, sunt prevăzute şi condiţii de vârstă, adică minim 22 de ani, dar să nu depăşească 32 de ani.

Ca studii, este suficientă absolvirea liceului. Apoi, cei care aspiră la Liga a III-a, au nevoie de minim 30 de partide, în Liga a IV-a seniori şi să se încadreze în limitele 20-30 de ani. Şi, încă un amănunt foarte important. Toţi candidaţii trebuie să mai facă dovada avizului medical, eliberat de dr. Ioan Şerbescu junior, şeful Cabinetului de Medicină Sportivă Caraş-Severin.

„În perioada imediat următoare vom analiza dosarele depuse, în care să se regăsească toate documentele necesare. Să sperăm că vom avea cât mai mulţi candidaţi“, a precizat Gheorghe Balaj, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Caraş-Severin.