Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – În cadrul unui proiect s-a organizat un târg al locurilor de muncă pentru şomeri.Proiectul „Traseul spre angajare trece prin formare“, derulat de administraţiile locale din Caransebeş, Teregova, Liebling şi Dalboşeţ, se apropie de final. Unul din ultimele repere ale proiectului s-a desfăşurat marţi la sediul municipalităţii de pe Timiş şi Sebeş, unde s-a organizat o bursă a locurilor de muncă pentru şomeri.

Cele 11 companii private şi de stat prezente au expus câteva zeci de locuri de muncă, paleta fiind extrem de variată, de la recepţioner, cameristă, ajutor de bucătar sau tâmplar până la referent marketing, specialist IT, administrator de pensiune sau director de producţie.

Peste 80 de şomeri din Caransebeş au participat la bursă şi au solicitat angajatorilor informaţii despre locurile vacante, o bună parte dintre aceştia fiind selectaţi pentru a participa la interviurile care vor fi organizate de firmele angajatoare.

„Târgul s-a adresat în primul rând persoanelor aflate în grupul ţintă al proiectului însă pe lângă aceştia au venit şi alţi cetăţeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă, mulţi dintre ei cuprinşi în evidenţele AJOFM Caransebeş. Considerăm că proiectul a avut un impact major în rândul celor aflaţi în căutare de serviciu, atât prin cursurile de formare profesională care s-au oferit cât şi prin bursa organizată special pentru aceştia, pentru a le facilita accesul pe piaţa muncii“, a precizat Loredana Eichelman, consilier de carieră în cadrul proiectului.

„Traseul spre angajare trece prin formare“ se va încheia joi, la Teregova, cu o sesiune de evaluare a activităţilor care s-au derulat prin acest proiect.

Lidia Almăjanu