Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Extrema stângă va evolua două sezoane și jumătate la echipa reșițeană.

Oficialii noii echipe de handbal masculin a Reșiței, HC Adrian Petrea, sunt adepții pașilor mărunți, dar siguri. Având o evoluție impecabilă în Divizia A și perspectiva promăvării în Liga Națională, echipa reșițeană se blindează din timp pe toate posturile. În această iarnă, mutările importante au fost pe extrema stângă, posturi pe care au venit doi handbaliști cu experiența primei ligi.

Mai întâi a venit reșițeanul Lucian Ignat, de la Potaissa Turda, acesta având ocazia să joace pentru prima oară într-o echipă de seniori din orașul natal, după ce a făcut junioratul la Liceul Teoretic „Traian Vuia“.

La începutul acestei săptămâni s-a alăturat lotului echipei reșițene un alt handbalist ce evoluează pe extrema stângă, Florin Dospinescu, de la vicecampioana Știința Municipal Bacău. Deși are evoluții foarte bune în campionat, fiind convocat în dese rânduri și la echipa națională, Florin Dospinescu nu a mai intrat în vederile actualului antrenor al formației băcăuane. Așa că a decis să-și rezilieze contractul și să vină la o echipă care îi oferă posibilitatea de a juca. Și aceasta se numește HC Adrian Petrea Reșița, o alegere făcută și în baza prieteniei cu handbalistul care dă și numele acestei echipe și care își propune să readucă Reșița în elita mațională.

„Pentru mine nu este un pas înapoi venirea la o echipă de Divizia A, ci un pas înainte, spunea Florin Dospinescu la sosirea la Reșița. Știu ce înseamnă handbalul pentru Reșița și vreau să pun umărul la revenirea acestui oraș în prima ligă.“

Florin Dospinescu a semnat în această săptămână un contract care se întinde pe doi ani și jumătate, semn că intențiile echipei reșițene de a evolua în Liga Națională sunt serioase.

Adaugă comentariu