Caraş-Severin, Romania

CARANSEBȘ – Este vorba de mai mulți polițiști locali din Caransebeș, de serviciu sâmbătă noaptea, surprinși de primarul Felix Borcean în această ipostază.

După ce i-a urmărit tinp de o săptămână prin intermediul unei aplicații telefonice, primarul Caransebeșului s-a gândit să verifice și la fața locului modul cum polițiștii locali, aflați în subordinea directă a lui Borcean, își fac datoria, mai ales noaptea. Și nu mică i-a fost surpriza edilului când, ajuns la sediul Poliției Locale, a descoperit că din cinci polițiști aflați de serviciu sâmbătă noaptea, patru dormeau.

„Patru dormeau, unul singur, săracul, era plecat cu mașina, singur, fără partener, că partenerul trebuia să doarmă puțin, să se odihnească. Sâmbătă la 1 noaptea, când orașul este foarte agitat, nunți, discoteci, băieții se relaxau, unul în mașina Poliției Locale, unul în birou și doi în mașinile proprii. Stăteau la pândă, i-am prins ca din oală. Cu mașina pornită, adică băieții se încălzesc, nu dorm în frig. Pe banii cetățenilor”, a spus Borcean.

Edilul i-a propus deja variantele de sancționare a celor patru comandantului Poliției Locale și așteaptă să vadă dacă acestea vor fi puse în aplicare. Sunt măsuri dure, spune edilul.

„Fie le tai norma de hrană la toți, fie pleacă cei pe care i-am prins. Pentru că nu doar ei sunt vinovați, practica asta e de când lumea, dar acum băieții au salarii, au normă de hrană care nu este mică, 1000 de lei. Le-am spus, vă dau norma de hrană, dar vreau acțiune. Și eu am Parcul Dragalina tot distrus. Măcar să se pună cu mașina lângă parc, măcar văd mașina aștia de distrug, nu vine nimeni atunci, să cucăie acolo. Și asta era sâmbătă noaptea, dacă mergeam joia era dezastru. Măcar culcă-te la ora 3, la ora 4. Sunt atât de inconștienți, că eu am aplicație de GPS pe telefon și văd tot timpul unde sunt mașinile, i-am urmărit timp de o săptămână, nu le-am zis nimic”, a mai adăugat primarul Caransebeșului.

R.M.