Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Doi pescari sârbi au fost prinşi după ce au depăşit şenalul navigabil al Dunării, pentru a pescui ilegal în apele teritoriale româneşti.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moldova Veche i-au surprins pe cei doi într-una din dimineţile trecute, pe Dunăre, cu o ambarcaţiune pescărească, în zona Gura Nerei, pe direcția kilometrului fluvial 1075. Pentru a-i opri, oamenii legii s-au văzut nevoiţi să tragă un foc de avertisment, cei doi fiind reţinuţi şi duşi la sediul autorităţii de frontieră.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi pescari sunt cetăţeni sârbi, în vârstă de 15, respectiv 43 de ani, şi au intrat ilegal în apele teritoriale româneşti cu scopul de a desfășura activități de braconaj piscicol. De asemenea, în ambarcaţiune au fost descoperite unelte de pescuit tip monofilament, precum şi cantitatea de 45 kg de pește, diferite specii, care a fost redată mediului acvatic natural. Uneltele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, nedeţinerea licenţei şi autorizaţiei de pescuit pentru nave şi ambarcaţiuni, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor, în perioada de prohibiţie, precum şi de utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale şi în apele maritime interioare. Totodată, persoanele au fost predate autorităților sârbe, împotriva acestora fiind luată măsura interzicerii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani“, ne informează Poliţia de frontieră.

Adaugă comentariu