Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Susţine secretarul general al forului judeţean de fotbal Caraş-Severin.

Având în vedere recentul comunicat al conducerii Clubului Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa, referitor la decizia Comisiei de Apel a A.J.F. Caraş-Severin, care anulează hotărârea Comisiei de Disciplină, ce a decis ca Voinţa Lupac să piardă meciul de la Metalul Bocşa cu 0-3, la „masa verde“, meci din etapa IX-a a Ligii a IV-a de fotbal, Daniel Surdu, secretarul general al forului judeţean de fotbal, a precizat următoarele: „După cum se ştie, partida Metalul Bocşa – Voinţa Lupac nu s-a disputat fiindcă brigada de arbitri nu a fost completă, iar centralul Rafael Lupu a considerat eronat ca aceasta să nu se dispute. Motiv pentru care a fost sancţionat drastic. În consecinţă, Comisia de Apel a decis ca meciul să fie reprogramat. Vreau să accentuez faptul că A.J.F. Caraş-Severin nu are interes să favorizeze vreo echipă, fiindcă este menită să vegheze la organizarea fotbalului judeţean, în limita regulamentelor. Asigurăm oficialii Clubului Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa că ţelul nostru este ca cea mai bună echipă să câştige Liga a IV-a, pe teren, ca şi la nivelul celorlalte competiţii pe care le organizăm“.

4 Comments

  1. Bai Surdule iar te faci de cioco, nu stiu ce cauti la AJF, pt. ca esti varza. Nu vrei sa intelegi ca, vina echipei din Lupac este ca a refuzat sa intre pe teren si sa joace meciul. Acest fapt este prevazut de ROAF-ul AJF CS (art.16 lit. d) care spune ca ,,Echipele nu se pot prevala de lipsa arbitrilor delegaţi pentru a refuza inceperea jocului”. Ori, conform art.14 C.7 din Reg. de Disciplina pentru neexecutarea dispoziţiilor date de arbitru în legătură cu desfăşurarea regulamentară a jocului care are ca efect neînceperea sau nereluarea jocului – se sanctioneaza cu pierderea jocului prin forfait. Ai face bine sa si motivezi in fapt si in drept decizia data, cu articole din ROAF si RD AJF. Bai nulitate absoluta, presupunem ca in aceasta speta ar fi vorba de o situatie de fapt neprevazuta de ROAF-ul AJF, conform art. 28.b din ROAF AJF (Dispozitii finale) aceasta cauza trebuia solutionata de Comitetul Executiv al AJF CS si / sau Comitetul de Urgente al AJF CS si nu de Comisia de Apel.

  2. Lasa-ne Surdo Mutule! Esti pe langa cu tot ce se intampla in fotbalul din Caras Severin. Ce drept ai tu sa ocupi aceasta functie. Ai fost cineva in fotbal / arbitraj si nu stie lumea!? Vad ca ai bani sa mai platesti si pe la ziaristi sa-ti faca un articol…De parca AJFCS nu ar avea purtator de cuvant…
    Pleaca si nu te mai intoarce!

  3. Nu stim despre care regulamente vorbeste Surdu îi cer sa motiveze în fapt și în drept decizia data de Comisia de Apel. Daca nu stie, in speta respectiva este o situatie prevazuta de regulamentele AJF si că din probatoriul aflat la dosar (raportul observatorului, raportul arbitrului, declarațiile părților implicate precum și declarațiile oficialilor) rezultă cu certitudine că echipa din Lupac a refuzat să intre pe teren și să joace meciul programat în campionat cu echipa gazdă AS Metalul Bocșa, fapt prevăzut și reglementat de art.16 lit.d din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice al AJF CS, care spune că ,,Echipele nu se pot prevala de lipsa arbitrilor delegați pentru a refuza începerea jocului ………….”. Ori, conform art.14 C.7 din Regulamentul Disciplinar al AJF CS, se sancționează cu pierderea meciului prin forfait (3-0) echipa care nu execută dispozițiile date de arbitru.

  4. Dl. Surdu stiai că, pentru a fi preşedinte al instanţelor disciplinare trebuie să fi licenţiat în ştiinţe juridice? Deci, se explică de ce nu respecţi regulamentele, este simplu, nu le îţelegi. Oricum, zilele astea o să îţi fac o surpriză. Vor afla cu toţii cum ai motivat decizia. Vor vedea toţi iubitorii de fotbal ce decizie penibilă ai dat. Eşti o ruşine Surdule!

Adaugă comentariu