Caraş-Severin, Romania

SASCA MONTANĂ – Zilele trecute, s-a derulat o nouă ediţie a unei tabere de creaţie care a reunit 25 de copii.

Cea de-a treia ediţie a taberei ortodoxe de creaţie „Credinţă şi artă pentru toţi” s-a derulat în perioada 1-6 iunie, la Sasca Montană, sub patronajul Episcopiei Caransebeşului, cu sprijinul mănăstirii Nera din localitate, în colaborare cu parohiile incluse în proiectul „Tinerii în Biserică” (de pe raza cărora copiii au beneficiat de tabără în mod gratuit). Evenimentul a reunit 25 de copii cu vârste între 9 şi 15 ani, din Cornereva, Domaşnea, Caransebeş şi Rusca Montană. Unii dintre tineri au participat ca urmare a rezultatelor foarte bune pe care le-au obţinut la concursurile „Să ne cunoaştem credinţa”, ceilalţi provenind din familii cu posibilităţi reduse.

Activităţile desfăşurate pe parcursul celor şase zile au fost coordonate de către diaconul Mihai Ciucur, inspectorul pentru activităţile cu tinerii, din cadrul Episcopiei Caransebeşului, alături de preotul Gelu Moldovan din Oravița şi de o echipă de dascăli şi artişti plastici. Munca de creaţie artistică s-a concretizat în două ateliere de lucru. Primul a urmărit iniţierea în tainele sculpturii în lemn sub coordonarea sculptorului George Molin, iar cel de-al doilea a vizat confecţionare de icoane din seminţe, sub coordonarea prof. Georgiana Ciucur şi Daniela Szeneszy.

Din program nu au lipsit concursurile pe echipe, începând cu cele sportive şi continuând cu cele de îndemânare şi cunoştinţe religioase. La cea din urmă, coordonată de prof. Gheorghe Szeneszy, s-a remarcat echipa parohiei Cornereva, care a primit trofeul de cea mai bună echipă a taberei.

Participanţii au vizitat Parcul natural Cheile Nerei – Beuşniţa, în timpul unei frumoase drumeții până la cascada Şuşara. Iar în ultima zi, mănăstirea Nera a găzduit festivitatea de închidere, în prezenţa Preasfinţitului Lucian, episcopul Caransebeşului.

Adaugă comentariu