Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cam asta spunea marţi, evident într-un mod elegant, şefa DNA Codruţa Kovesi la prezentarea bilanţului instituţiei.

Președintele României, Klaus Iohannis și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, solicită recuperarea integrală a prejudiciilor rezultate din cazurile de corupție stabilite prin sentințe finale.

La ședința de bilanț a DNA, şeful statului s-a declarat extrem de nemulțumit de Ministerul de Finanțe care nu reușește să recupereze decât foarte puțin din prejudicii. „Recuperarea prejudiciilor este obligatorie, nu opțională. Situaţia din prezent, în care gradul de recuperare și executare a prejudiciilor de către Ministerul Finanțelor este în cuantum de aproximativ 10%, este pur și simplu inacceptabilă. De aceea trag un semnal de alarmă și solicit factorilor decizionali să ia în serios această problemă”, a precizat Iohannis. La rândul său, șefa DNA a remarcat creşterea numărului persoanelor condamnate pentru corupţie.

„Este important ca o persoană condamnată pentru corupţie să nu-şi păstreze averea. În 2014, valorile au fost de peste 330 de milioane de euro. Dacă această sumă ar fi confiscată, ar fi asigurate salariile medicilor pe trei ani de zile. Este important ca organele fiscale să ducă acţiunile până la capăt”, a spus Kovesi. La bilanțul DNA a fost prezent și premierul Victor Ponta, care i-a felicitat pe procurori pentru rezultate și le-a cerut acestora continuarea eforturilor de combatere a evaziunii fiscale.

„Trebuie să continuăm eforturile de combatere a evaziunii fiscale, altfel nu avem bani de finanţări. Vreau să vă felicit pentru anchetele făcute împotriva magistraţilor corupţi care favorizau pe acei care făceau evaziune fiscală”, a concluzionat și premierul Ponta.

Adaugă comentariu