Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Clubul Lions Onix din Reşiţa a demarat, la începutul anului, campania „Ochi frumoşi, ochi sănătoşi!“, prin care doreşte depistarea eventualelor afecţiunii de vedere de care suferă elevii din clasa I, prin oferirea de consultaţii oftalmologice gratuite.

Problemele de vedere sunt greu de sesizat la copii, de aceea vizitele periodice la oftalmolog sunt importante pentru sănătatea lor oculară, este de părere preşedintele Clubului Lions Onix din Reşiţa, dr. Felicia Quint. Acesta este şi motivul pentru care, la începutul anului, cele zece membre ale Clubului Lions Onix au lansat campania „Ochi frumoşi, ochi sănătoşi!“, prin care se doreşte depistarea eventualelor afecţiunii de vedere de care suferă elevii din clasa I, din şcolile reşiţene, prin oferirea de consultaţii oftalmologice gratuite.

Până luna aceasta au avut loc trei screening-uri oftalmologice, pe la cabinetul dr. Felicia Quint trecând pentru consultaţii nu mai puţin de 60 de elevi, de la Şcolile Nr. 7 şi Nr. 8 din oraş.

Vineri, preşedintele Clubului Lions Onix a consultat alţi 15 copii, tot elevi ai Şcolii Nr. 8. Încă din pragul cabinetului cei mici au fost întâmpinaţi cu ciocolată, medicul Felicia Quint reuşind astfel să se împrietenească rapid cu elevii, pentru care vizita la doctor nu este niciodată plăcută. „Pe lângă actele caritabile pe care organizaţia noastră le face cu diverse ocazii, ne-am gândit să ne îngrijim şi de vederea celor mici, pentru că în clasa I încă se mai poate remedia ceva. Unii dintre ei poate au probleme şi au nevoie de ochelari, însă nu ştiu nimic, şi de aceea este bine să se facă un screening complet. Am considerat că este de ajutorul familiilor ca aceşti copii să fie consultaţi, şi pentru că sunt mulţi copii de şcoală primară în oraş, pe care nu i-am putut cuprinde în programul nostru în acest an şcolar, vom continua campania «Ochi frumoşi, ochi sănătoşi!» şi pe parcursul anului şcolar viitor“, a declarat dr. Felicia Quint. În urma consultului, câţiva copii au primit reţete şi prescripţii de ochelari în vederea corecţiei.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu