Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta a ţinut să precizeze miercuri Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean, după apariţia Legii bugetului.

„Legea bugetului pentru anul 2015, adoptată în 2014, este una dată la limita legii finanţelor publice. Dacă legea nu ar fi greoaie şi unele criterii de alocare a banilor către administraţiile publice nu ar fi eronate, legea aceasta este una curajoasă“ spunea miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful judeţului.

În ediţia de miercuri, Jurnal de Caraş-Severin a publicat un articol despre banii daţi de Guvern primăriilor pentru echilibrarea bugetelor locale. Binenţeles că nemulţumirile vor apărea, pentru că unele localităţi nu primesc deloc, şi aici amintim Reşiţa, Caransebeş, Bocşa şi Oraviţa, în timp ce altele primesc sume mici.

Iar despre acest lucru, Sorin Frunzăverde spunea „noi nu mai avem cum să îi ajutăm pe primari. Nu pentru că nu vrem ci pentru că nu mai avem voie. Vreau să fiu clar înţeles: Consiliul Judeţean, prin lege, nu mai are voie să dea bani primăriilor. Primarii nu ne mai cer nimic, noi nu le dăm nimic. Nu vor mai fi nemulţumiri că s-au împărţit banii nu ştiu cum, însă nici uşor nu cred că o să le fie“. Legea bugetului, după spusele preşedintelui CJ, va fi valabilă doar în 2015: „Eu cred că în 2016 se va reveni la vechile norme bugetare“.