Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Începând cu anul şcolar 2019-2020, Colegiul Tehnic Cărăşan şi Colegiul Tehnic Reşiţa se unesc, la dorinţa administraţiei reşiţene, şi vor face un centru educaţional în acest domeniu de învăţământ.

După cum afirma primarul Reşiţei, Ioan Popa, la finalul anului trecut, motivele acestei hotărâri sunt, în primul rând, de natură financiară, dar şi de dorinţa de a face din cele două colegii un centru de excelenţă pe partea tehnică, „un colegiu profesional puternic“.

Prezent la şedinţa de semnare a contractelor cadru tripartite pentru învăţământul profesional dual, pentru anul şcolar 2019-2020, directorul Colegiului Tehnic Reşiţa, prof. Ioan Lupu, a explicat motivul pentru care Colegiul Tehnic Cărăşan a lipsit din oferta educaţională a anului şcolar viitor, dar şi ce presupune fuzionarea celor două unităţi de învăţământ pentru cadrele didactice de la „Cărăşan“.

„Fiecare cadru didactic se găseşte în programa şcolară. Colegii noştri de la <<Cărăşan>> vin din domenii diferite de ale noastre şi din toamnă, la colegiu, va exista un spectru foarte mare de calificări şi de parteneri economici. De la 25 de formaţiuni de studiu cu care funcţionăm acum, vom ajunge la 46. Vom deveni o unitate de învăţământ profesional şi tehnic puternică. Ne propunem să devenim, prin programele pe care le desfăşurăm, mai atractivi şi în aceste condiţii consider că învăţământul dual va deveni solicitat de absolvenţii de clasa a VIII-a în special“, a precizat prof. Lupu.

Adaugă comentariu