Caraş-Severin, Romania

ŞOPOTU NOU – Un cărăşean a reuşit performanţa să adune nu mai puţin de cinci infracţiuni într-o singură seară – s-a urcat la volanul unui tractor neînmatriculat, era băut, nu avea nici carnet, şi-a „pierdut“ pe drum pasagerul care a fost grav rănit, apoi a fugit de la locul faptei.

În seara zilei de 16 aprilie, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe raza localităţii Şopotu Nou. Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că Pavel C., de 46 de ani, în timp ce conducea un tractor neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere, a efectuat o manevră bruscă, iar pasagerul din vehicul, Matei D., de 44 ani, s-a dezechilibrat şi a căzut.

Şoferul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, el fiind identificat ulterior pe raza localităţii Stancilova. La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului, a rezultat o concentraţie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Oraviţa unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului, pasagerul lui Pavel C. a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale, iar ulterior la Spitalul de Urgenţă din Timişoara.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea unui autovehicul de către o persoană în stare de ebrietate şi părăsirea locului accidentului.

Flavius Rotariu