Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Întruniţi în şedinţă extraordinară, consilierii locali din Reşiţa au majorat capitalul social al CET 2010 cu suma de 1,5 milioane de lei. Aceşti bani vor fi suficienţi pentru ca furnizorul local de agent termic să mai supravieţuiască în următoarele două luni de zile. În tot acest timp, primarul Mihai Stepanescu speră să monteze cele opt microcentrale zonale care vor reduce substanţial pierderile înregistrate în acest moment.

Marţi a fost semnat un nou contract între CET 2010 Reşiţa şi furnizorul de gaz, E.on Distribuţie. Actul e valabil pentru o perioadă determinată şi prevede condiţii destul de stricte. Astfel, până la 30 septembrie 2011, alimentarea cu gaz este asigurată, în condiţiile în care CL Reşiţa a mai pompat marţi 1,5 milioane de lei pentru menţinerea CET-ului pe linia de plutire.

„Oare chiar trebuie să dăm atât de mulţi bani? Nu ar fi suficient ca pentru început să dăm 5-600 mii de lei?“, se întreba consilierul PSD Ioan Benga. Răspunsul administratorului CET 2010, Aurel Marinescu, a fost negativ: „Pentru luna octombrie condiţiile sunt ceva mai restrictive, şi anume plata pentru consumul din această lună trebuie neaparat făcută în primele şapte zile ale lunii noiembrie“.

Cu privire la majorarea de capital, primarul Mihai Stepanescu a declarat că „aleşii locali au aprobat proiectul de hotărâre. Pe de altă parte, când vine vorba despre licitaţia pentru montarea cele opt microcentrale de zonă, avem semnale că CNRSC ne va da în foarte scurt timp un răspuns, iar Reşiţa va avea, după 30 de ani, un sistem de termie modern“.

Anca Preda

Adaugă comentariu