Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Apă şi canalizare, centru şcolar şi centru de informare turistică, toate cu bani de la Uniunea Europeană.Termenul final al proiectului integrat derulat din 2011 în comuna Lăpuşnicel, prin Măsura 322 – „Renovarea şi dezvoltarea infrastructurii rurale“, va fi prelungit cu încă câteva luni, este de părere primarul Ilie Canea. „1 iunie este data până la care proiectul integrat, în valoare de 2,5 milioane de euro, ar trebui finalizat. Termenul nu va putea fi respectat, astfel că vom cere prelungirea sa“, ne-a declarat Ilie Canea.

Odată încheiat proiectul, locuitorii din Lăpuşnicel şi Pârvova se vor bucura de condiţii mai bune de trai, vor avea apă potabilă la robinete şi vor uita de wc-ul din spatele casei. Şi părinţii vor respira mai uşor, căci, după şcoală, copiii din Lăpuşnicel vor putea petrece câteva ore în compania unui profesor, alături de care îşi vor pregăti lecţiile pentru a doua zi. Toate aceste activităţi vor avea loc într-un centru after-school, construcţie ce urmează a fi demarată în primăvară. În total, potrivit primarului Ilie Canea, de serviciile acestui centru vor beneficia aproximativ 65 de elevi. Tot cu bani europeni administraţia locală a reuşit şi asfaltarea drumului din satul Şumiţa, unde s-au efectuat lucrări „ca la carte“, cu podeţe şi rigole.

În perioada următoare, potrivit primarului, va avea loc licitaţia pentru alegerea constructorului care se va ocupa de ridicarea unui centru de informare turistică, în valoare de 200 de mii de euro. Centrul va fi construit pe drumul ce leagă comuna Lăpuşnicel de satul Pârvova, iar cei care vor tranzita zona vor primi toate informaţiile necesare de la cei doi ghizi, pe care primăria este obligată să-i angajeze. Până la sfârşitul lunii, prin Grupul de Acţiune Locală, Primăria Lăpuşnicel va depune un proiect, în valoare de 80 de mii de euro, pentru amenajarea a patru parcuri, două în satul Pârvova, şi câte unul în Lăpuşnicel şi Şumiţa.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu