Caraş-Severin, Romania

RAMNA – De toate au nevoie oamenii să simtă că trăiesc în timpul lor, nu în Evul Mediu, dar „fără supărare“, nu toată lumea îşi permite să-şi cumpere hidrofor. Așa că face ea ce face primăriţa Valeria Magdalena Ciurea, se dă peste cap să mulţumească pe toată lumea, dar cum o dă, mereu se găsesc cârcotaşi.

Numai ce-a anunţat luni, 16 septembrie, pe Facebook că a dat ordinul de începere pentru executarea proiectului „Înfiinţare alimentare cu apă în comuna Ramna“, că a şi sărit cineva să comenteze că „fântână şi hidrofor are toate lumea“. „Fără supărare, îi scrie localnicul primăriţei, eu nu îs genul să mă bag… dar cred că prioritar ar fi canalizare şi un drum bun“.

Cineva îi ţine isonul, considerând că drumul şi canalizarea ar trebui să fie pe primul loc. Nu ţine, fiindcă o altă persoană ia apărarea celor care nu au bani pentru aşa o fântână cum are primul cârcotaş.

Îngăduitoare, primăriţa îi răspunde omului că nu se supără că „se bagă“, însă îi explică ordinea firească a lucrurilor, şi-anume, că fără apă nu se poate aproba canalizarea: „Am depus proiectele pentru apă, canalizare şi asfaltare DC 86 în anii 2015 şi 2016 şi mi s-a spus că nu sunt bani pentru toate proiectele. În 2016 a fost aprobată alimentarea cu apă, căci nu aprobă canalizare fără apă. Apoi DC 86 Ramna-Berzovia, care urmează să se facă. Acum aştept aprobarea la canalizare“.

Proiectul, în valoare de 5.545.414 lei a fost aprobat prin PNDL I şi finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Vizate sunt localităţile Ramna şi Valeapai. În rest, lista felicitărilor pare, pe bună dreptate, că nu se mai sfârşeşte.

Alexandra Gorghiu

Adaugă comentariu