Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a demarat cea de-a doua etapă a campaniei de informare „PNDR vine în satul tău”.

În vederea creşterii indicelui de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile, pentru perioada august – noiembrie 2013, au fost programate peste 1.800 de întâlniri cu beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Informaţiile oferite se vor axa pe consilierea şi sprijinul oferit beneficiarilor pentru derularea proiectelor pe care le implementează. Mai precis, promotorii campaniei vor comunica beneficiarilor şi publicului participant informaţii privind: respectarea obligaţiilor contractuale şi evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidenţierea clară a posibilelor consecinţe şi penalităţi; realizarea şi respectarea graficului de eşalonare al plăţilor efectuate prin PNDR; aspecte ale întocmirii şi respectării declaraţiei de cheltuieli; derularea procesului de achiziţie a bunurilor, serviciilor şi lucrărilor; posibilităţile de dezvoltare durabilă a mediului rural.

De asemenea, evenimentele programate îi vor pregăti pe cei interesaţi pentru a-şi dezvolta spiritul antreprenorial, atât de necesar pentru derularea proiectelor europene şi vor putea informa publicul despre ultimele noutăţi legate de finanţarea agriculturii şi dezvoltării rurale în România. În Caraş-Severin, caravana APDRP a trecut pentru prima dată în luna mai a.c.

 

Adaugă comentariu