Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Caraş-Severinul se menţine în topul judeţelor ce au atras cele mai multe fonduri europene

Referitor la vizita delegaţiei Fondului Monetar Internaţional şi negocierile avute cu Guvernul României, preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, consideră că aceasta nu a adus surprize.

„Întâlnirea s-a desfăşurat într-o marjă de predictibilitate. Faptul că a fost creionat un nou acord este un lucru pozitiv, dar cred că cel mai important lucru pe care reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional l-au afirmat la Bucureşti se referă la absorbţia fondurilor europene, mai exact faptul că acest tip de finanţare poate să reprezinte pentru România o variantă sigură de dezvoltare şi de ieşire din criză. În acest sens, însă, va trebui ca Guvernul să simplifice sistemul legislativ care permite accesul la fondurile europene, să-l debirocratizeze. Caraş-Severinul are, în acest moment, la licitaţie (deci proiecte câştigate) lucrări în valoare de circa 200 de milioane de euro, dar ne lovim de aceeaşi birocrație exagerată”, a declarat Frunzăverde.

Banii europeni nu sunt condiţionaţi de modul de colectare a taxelor şi impozitelor interne. În total, judeţul Caraş-Severin a accesat fonduri în valoare de peste 300 milioane euro, fiind pe primele trei locuri din ţară în ceea ce priveşte volumul financiar absolut, iar ca fonduri atrase pe cap de locuitor se află pe primul loc.

Flavius Rotariu

12 Comments

 1. Acest personaj plin de infatuare cu un discurs sec fara substanta crede ca ne mai prosteste.Unde sunt banii, daca ati cistigat atitea proiecte, nu se vede nimic, sau poate sunt in buzunarele clientelii politice pe care o conduce.
  Minciuni, minciuni, treziti-va la realitate, nu vedeti in ce cloaca ne traim existenta.
  Pina cind credeti ca vom suporta?????????

  • Poate nu te uiti tu in directia care trebuie de vreme ce nu vezi rezultatele. Iti reimprospatez memoria : 36 km de drum județean între Valiug – Slatina Timiș; reabilitare drum comunal DC 48 Coronini (DN 57) Sfanta Elena, judetul Caras-Severin, rezolvarea problemelor deșeurilor din județ, canalizare în toate cele 8 oraș etc. Toate cu fonduri europene, unele proiecte puse in brate primarilor.

   • Nu stiu in ce directie va uitati voi? pentru ca noi cei multi care v-am votat ne uitam exact in directia corecta in care nu vedem nimic.
    Nu ne mai amagiti de data asta, va credeti destepti si pe noi prosti, o sa vedeti cit de curind …………….

   • Aline, tot ce ai mentionat tu cu asa zisele „REALIZARI” sunt o bataie de joc … intro tara civilizata o strada asfaltata sau un drum reabilitat nici nu este subiect de ziar ci „NORMALITATE” ! Germanul, ungurul sau slovenul etc. iti fac autobenzi si altele de zece ori mai repede si fara tam tam sau furt din asfalt, nisip sau altele din terasament! Faptele nu vorbele conteaza! Judetul acesta este facut praf! Suntem la pamant! Macar sa deschidem ochii ca sa nu ii mai votam data viitoare! Daca tu zici ca este o realizare sa bagi canalizare atunci imi pare rau pentru tine! Pentru mine canalizarea este normalitate! Eu nu ii voi da nimanui o medalie pentru ca a tras canalizare sau pentru astuparea gropilor! Daca tu consideri ca toatea astea sunt realizari atunci iti doresc distractie placuta in evul mediu!

 2. Cu 15 locuri de munca oferite saptamanal unui judet cu 284.000 de locuitori, aceste fonduri europene NU AU AJUNS UNDE TREBUIAU.

  • Intrebarea asta adreseaz-o primarului municipiului resedinta de judet. Avem parc industrial facut de consiliul judetean cu fonduri europene (pus in brate primariei resita) si care sta gol. Asta-i intrebare de bun simt.

   • Pana nu se realizeaza regionalizarea, fondurile de la Centru vor fi distribuite pe baza de afin itati politici, fini si a-fini. A se vedea Proiectul ratat Nabucco care a avut si aici in CS substituienti. Asadar, Nu Primarul, Nu Prefectul, Nu Presedintele Consiliului Judetean sunt vinovati de strategia Bucurestiului in teritoriu !

 3. Raportul anual de implementare al POR pe 2012, arata ca in regiunea Vest s-au contractat 56 de proiecte din care doar 4 in Caras-Severin. Documentul poate fi gasit pe siteul ministerului fondurilor europene. Situatia POR in Vest la pagina 86!

  • O luam cu inceputut. Programul Operational Regional este doar o sursa de fintare, iar proiectele CJ (nu stiu acum daca in 2012 erau 4 in derulare sau mai multe) dar daca toate sunt de valoarea drumului judetean Valiug – Slatina Timis, peste 32 milioane euro atunci ponderea se schimba, nu crezi ? Spre informare au fost accesate CBC-uri, IPA, POSDRU, PODCA, POSMEDIU si astea sunt doar cateva din cele ce-mi vin in minte.

 4. Locuitorii acestui Judet voteaza de fiecare data fara sa le pese, deaceea oameni condusi de acest individ se inbogatesc in timp ce judetul este secat de vlaga
  „El” o sa fie votat oricum…

Adaugă comentariu