Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – TMD Friction își extinde investiția de la Caransebeș, fabrica producătoare de sisteme de frânare urmând să-și mărească suprafața cu încă 2,5 hectare, așa cum oficialii societății au anunțat încă din primăvara acestui an.

Conducerea celui mai important investitor din Caransebeș a solicitat zilele trecute municipalității scoaterea la licitație publică a trei parcele de teren, în suprafață totală de 25.000 de metri pătrați. „Vă asigurăm de tot interesul societății noastre în achiziționarea loturilor de teren nr. 1, nr. 3 și nr. 4, precum și în extinderea investițiilor deja existente ale TMD Friction”, precizează directorul general Andrew Turner în solicitarea adresată administrației locale, care va fi luată în discuție de către legislativul local în ședința de la sfârșitul lunii august.

Trebuie spus că pe lângă extinderea investiției TMD Friction, care înseamnă încă 500 de locuri de muncă în Caransebeș, și alți investitori și-au arătat interesul pentru municipiul de pe Timiș și Sebeș. „În urmă cu câteva zile am primit vizita unui investitor irakian stabilit în China, care vrea să învestească în Caransebeș, am discutat despre pregătirea forței de muncă din zona noastră, sper să și concretizăm dialogul avut”, a declarat pentru JCS primarul Felix Borcean.