Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asociaţia Pro Democraţia, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie, derulează proiectul „Plăteşte 0 pentru ce ţi se cuvine” în 11 judeţe din ţară, printre care şi judeţul Caraş-Severin.

Scopul proiectului îl reprezintă informarea, conştientizarea şi implicarea elevilor de liceu în acţiuni de prevenire a corupţiei. În acest context, în cursul lunii mai, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean, au desfăşurat 12 activităţi de informare anticorupţie la care au participat peste 500 de elevi din cadrul Liceului de Arte „Sabin Păuţa”, Liceului Teoretic „Traian Vuia” şi ai Colegiului Economic al Banatului Montan din Reşiţa, precum şi tineri de la Liceul Pedagogoc „C.D. Loga” şi Liceul „Traian Doda” din Caransebeş. De asemenea, liceenii au fost angajaţi într-un concurs de creaţie, constând în elaborarea unor afişe care să ilustreze noţiunea de corupţie şi să transmită mesaje anticorupţie.

Echipa câştigătoare, alcătuită din elevii Patricia Ganea, Alexandru Gruia, Paul Stroe, din cadrul Liceului de Arte „Sabin Păuţa” Reşiţa urmează să participe la un workshop şi o tabără anticorupţie, împreună cu profesorul Silviu-Nicolae Izvernar, mentor în proiect, alături de echipele câştigătoare din celelalte judeţe. În cadrul aceluiaşi proiect, la Reşiţa va avea loc la începutul lunii octombrie a acestui an Labirintul Anticorupţie, prilej cu care elevii vor fi implicaţi în atragerea cetăţenilor pentru a-i informa şi a le înmâna materiale informative în domeniul prevenirii corupţiei.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu