Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Le-a spus directorul AJOFM Caraş-Severin tinerilor care au trecut pragul instituţiei cu prilejul zilei porţilor deschise.

AJOFM Caraş-Severin şi-a deschis, marţi, 10 decembrie, porţile pentru a primi altceva decât şomerii loviţi de greutăţile vieţii şi de nevoia angajării. Ziua porţilor deschise, eveniment organizat de instituţie cu prilejul aniversării a 15 ani de activitate în domeniu, s-a bucurat de succes în rândul tinerilor care s-au arătat preocupaţi de viitorul lor, de elementele la care trebuie să fie atenţi atunci când se angajează, precum şi de documentele ce sunt necesare atunci când doresc să ceară ajutorul agenţiei.

Primii tineri care au trecut pragul AJOFM au fost elevii de la Liceul de Arte „Sabin Păuţa” din Reşiţa, care au fost primiţi de consilierul superior Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, care le-a explicat, pe scurt, care este rolul agenţiei şi în ce situaţii pot avea nevoie de serviciile acesteia.

Tinerii au trecut pe la diferite departamente ale instituţiei, au aflat cât de mult îi trebuie unui funcţionar să finalizeze fiecare dosar, dar şi faptul că fiecare hârtie depusă are un rol, că orice calificare sau diplomă în plus înseamnă o şansă în plus de angajare.

Circuitul s-a încheiat cu o vizită în biroul directorului AJOFM, Caius Isac, care le-a vorbit tinerilor despre realitatea şomajului, despre greutăţile pe care le întâmpină absolvenţii atunci când îşi caută de lucru, despre faptul că piaţa muncii nu este atât de pregătită să-i primească aşa cum s-ar cuveni.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu