Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După ce s-a investit în reabilitarea a două din cele trei puncte termice propuse, s-a constatat că acestea nu mai au abonaţi cărora să le furnizeze încălzire şi apă caldă.

Chiar dacă se spunea că termoficarea Reşiţei este nerentabilă din vina conductelor, iată că există şi alte elemente care trag în jos ce-a mai rămas din vechiul sistem cu nume înnoit mereu. În 2011, aleşii urbei au decis să finanţeze reabilitarea sistemului centralizat prin programele „Termoficare 2006-2015, căldură şi confort“, respectiv „Reabilitare sistem termoficare – minipuncte termice zona PT 18, PT 22, PT 29 în municipiul Reşiţa“.

În respectivul an, a fost acordată finanţarea pentru zona PT 18, iar în 2013 au fost obţinute două milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, pentru zona PT 22. Valoarea contractului semnat între primărie şi vechiul CET cu nume nou a ajuns, însă, la peste trei milioane de lei, termenul de finalizare fiind fixat pentru prima jumătate a acestui an.

Ei, bine, când reabilitările au cheltuit 87,93% din bugetul alocat, reprezentanţii municipalităţii au constatat că lucrarea nu mai este rentabilă. „Ţinând cont de numărul în continuă scădere al abonaţilor sistemului centralizat de încălzire pe tronsonul care mai este de executat, considerăm continuarea lucrărilor nerentabilă şi propunem recepţia la termen a acestora“, se arată într-o informare a Direcţiei Tehnice.

De fapt, „marele“ punct termic 22 din Govândari (din zona Cinematografului „Dacia“), are arondate 192 de apartamente, din care doar 20 beneficiază de sistemul centralizat de încălzire (19 dintre acestea fiind branşate şi la apa caldă menajeră).

Antoniu Mocanu

2 Comments

  1. vladcslupescu Reply

    Nepricepere sau furt. Oricare din variante demonstreaza inca o data calitatea alesilor urbei. Un minim de bun simt elementar, i-ar fi determinat sa analizeze rentabilitatea investitiilor, dar abea dupa ce s-au cheltuit 88 % din bugetul alocat si-au dat ei seama ca n-avea rost o astfel de cheltuiala. Sau, abea acum au realizat ca si-au insusit exagerat de mult din buget. Spun, exagerat pentru ca este regula pentru baietii destepti, sa-si insuseasca parte din bani, dar poate in acest caz au fost prea multi ” beneficiari”. Au vrut sa roada din ciolan, probabil mai multi decat cei obisnuiti. Tot inainte, atrageti fonduri din toate partile, pentru ca foamea a crescut. Noi, sa ne bucuram de prezenta Lepei Brena, pe care o asteptam de 30 de ani. Merci, dom primar.

  2. Dorim sa fie trase la raspundere persoanele in cauza! Cei care gresesc, platesc sau cei care fura sunt pedepsiti!

Adaugă comentariu