Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ediţia 2014 a tradiţionalei competiţii şahiste a reunit 13 echipe, alcătuite din un senior şi un junior.

În sala de şah, din incinta „Polivalentei“ reşiţene, s-au desfăşurat, sâmbătă, 14 iunie, întrecerile ediţiei 2014 a Cupei Generaţiilor. La start s-au prezentat 13 echipe mixte, în formula un jucător senior şi unul junior, fiecare alegându-şi numele la înscriere. Un număr redus însă, conform aprecierilor secretarului Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin, Mihai Bolintiş, unul dintre organizatori, alături de Direcţie Judeţean pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, „vinovaţii“ fiind, în special, seniorii. Ceea ce înseamnă că atenţia va trebui îndreptată şi mai mult spre tinerele talente, viitoarele valori ale şahului reşiţean şi judeţean.

Aşadar, s-a jucat în sistem elveţian, cinci runde, câte 15 minute de jucător, la propunerea participanţilor, faţă de 20 de minute stabilite iniţial. Seniorul trebuia să fi împlinit 18 ani, iar juniorul să fi fost născut după 1 ianuarie 2000.

În final s-a impus echipa „Bruneţii“, alcătuită din Andreea Ioana Bărăitaru şi Mihai Bolintiş, care a acumulat 10 puncte, din 10 posibile, urmată de „Barcelona“, în formula Cristian Daniel Korcsek-David Alexandru Korcsek, 7 puncte, şi Dream Team, la mese cu Lucian Enăşel şi Mihail Buzner, 6 puncte.

Organizatorii au oferit ocupantelor primelor trei locuri, cupă, medalii şi diplome, pentru prima poziţie, medalii şi diplome, pentru următoarele două.

A fost un concurs dominat de spiritul de fair-play, transmis tinerilor jucători de către reprezentanţii generaţiei mai vârstnice, iar ambiţia şi dăruirea copiilor şi juniorilor, bucuria pentru fiecare reuşită, au completat tabloul acestei competiţii, a precizat Mihai Bolintiş. Nu au lipsit surprizele, în confruntările individuale. Întrucât unii seniori au ignorat vădit şi această competiţie, organizată de A.J. de Şah, se impune o revizuire a priorităţilor noastre în planul organizării de turnee. La sfârşitul lunii , între 27 şi 29 iunie, ne aşteaptă Festivalul Şahului Reşiţean“.

Adrian Roman

1 Comment

  1. LuxPhotoFuchs Reply

    Niciun articol, nicio cronica, niciun rand, nicio stire dar mai ales nicio fotografie nu mai poate sa apara ca sa nu-l aibe in prim plan pe secretarul general Mihai Bolintis. Oare acest sahist celebru nu a pierdut vreo o partida la viata lui de il laudam ca pe fostul secretar general…..

Adaugă comentariu