Caraş-Severin, Romania

ANINA – Zece copii din Anina, proveniţi din familii defavorizate, beneficiză de o masă caldă şi de sprijinul unui pedagog, care-i ajută să-şi pregătească lecţiile pentru şcoală. Iniţiatorul acestui proiect este părintele Alin Muntean, de la Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din localitate.

Pregătirea elevilor care intră în acest program social are loc într-una din sălile de curs ale şcolii gimnaziale din cartierul aninean Celnic, unde zilele trecute a avut loc o întâlnire festivă, în cadrul căreia au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale, dascăli şi reprezentanţi ai Sectorului Social-misionar al Episcopiei Caransebeşului, în frunte cu părintele Mihai Ciucur.

La finalul festivităţii, cei zece copii, beneficiari ai programului, au primit pungi cu dulciuri şi rechizite din partea Episcopiei Caransebeşului. Evenimentul de la şcoala din Celnic continuă astfel proiectul social demarat, în urmă cu mai bine de o săptămână, tot la Anina. La acea dată, aici avea loc inaugurarea Centrului de zi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, de serviciile căruia beneficiază un număr de 15 copii cu situaţie materială precară.

Beneficiarii centrului i-au zilnic prânzul aici şi sunt ajutaţi să-şi facă lecţiile pentru şcoală. În prezent, la Anina, ca urmare a eforturilor autorităţilor locale şi Bisericii, 25 de copii săraci, ori proveniţi din familii dezorganizate, sunt îngrijiţi, hrăniţi şi ajutaţi să nu renunţe la şcoală.

Adaugă comentariu