Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Firma are un portofoliu impresionant în ce privește restaurarea monumentelor istorice și a răspuns imediat solicitării celor de la Asociația Locus și Herculane Project.

Contractul de antrepriză pentru lucrările de punere în siguranță a clădirii Băilor Neptun, monument istoric emblematic aflat la un pas de prăbușire, a fost semnat deja, iar firma Rustic Construct se va apuca de treabă de la 1 noiembrie, până atunci realizându-se și predarea-primirea amplasamentului.

„Fiind vorba despre bani privați, și nicidecum despre bani publici, legea nu a impus organizarea unei licitații publice pentru selecția executantului. Am căutat în schimb profesioniști și oameni cu adevărat pasionați. Compania RUSTIC este autorizată de către Ministerul Culturii și Identității Naționale, iar în anul 2016 a luat Premiul Cel Mai Mare la Trienala de Restaurare pentru lucrarea <<Piața Cetății și Turnul Ștefan>> din Baia Mare. Printre lucrările acestora mai menționăm restaurarea stăvilarului din Piața 700 Timișoara, consolidări și restaurări la Cetatea Oradea, consolidarea Casei Memoriale <<Tudor Arghezi>>, restaurare de cruci din Cimitirul Vesel de la Săpânța sau consolidarea și restaurarea Colonadei din orașul Buziaș”, au explicat cei de la Herculane Project.

Lucrările din prima fază presupun conservarea monumentului și stabilizarea acestuia din punct de vedere structural și se încadrează în suma de 58.000 de euro, atât cât s-a strâns din donații, urmând să fie finalizate în aproximativ trei luni.

Nina Curița

Enable referrer and click cookie to search for pro webber