Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Executivul a dat un ultimatum autorităţilor administrative din teritoriu să-şi mai achite din datoriile istorice.

Dacă pentru omul sau patronul simplu, dările la Fisc nu-s chiar lucru de şagă, pentru că statul te execută fără discuţii, pentru primării, unde-a fost lege, mereu a fost şi tocmeală. Acesta este motivul pentru care cea de-a treia ordonanţă de urgenţă emisă de Executiv în 2013 obligă unităţile adminstrativ-teritoriale să mai plătească puţin din datoriile istorice, nu doar să încaseze de la cetăţeni.

„Pentru a veni în sprijinul unităţilor administrative – ca urmare a apariţiei OUG 3/2013 privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie, alte măsuri financiare, precum şi modificarea unor acte normative –, Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Caraş-Severin aduce la cunoştinţa unităţilor administrativ-teritoriale că s-o hotărât organizarea unor întâlniri zonale a specialiştilor din cadrul Activităţii de Trezorerie şi Contabilitate Publică cu ordonatorii principali de credite.

Astfel, în data de 7 februarie, a avut loc o întâlnire cu ordonatorii principali de credite arondaţi Administraţiei Finanţelor Publice a oraşului Băile Herculane şi Administraţiei Finanţelor Publice a comunei Bozovici, urmând ca în zilele următoare, aceste întâlniri să aibă loc şi cu restul ordonatorilor principali de credite din judeţ“, se arată într-un comunicat purtând semnătura lui Ioan Dragomir, directorul executiv al DGFP Caraş-Severin.

Potrivit documentului, „până la aplicarea prevederilor OUG 3/2013, unităţile administrativ-teritoriale au obligaţia diminuării volumului arieratelor, lunar, cu 5%, respectiv cu 3%, în conformitate cu prevederile art. 49 din Legea 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare“.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu