Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Evaluarea competenţelor la limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat s-a încheiat fără incidente în Caraş-Severin.

Deşi la nivel naţional cinci tineri au fost eliminaţi din sala de examen pentru tentativă de fraudă, elevii cărăşeni s-au bazat doar pe cunoştiinţele acumulate până la această dată. În schimb, cei care nu au fost siguri că vor promova au ales să nu se prezinte la examen. Astfel, din totalul de 2.030 de candidaţi înscrişi la proba de evaluare a competenţelor la limba şi literatura română, zece tineri au absentat.

Metodologia examenului de Bacalaureat precizează că este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări – manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, sau orice alt material care ar putea fi utilizat pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice alt mijloc electronic de calcul şi comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu.

Vineri, 14 iunie, se încheie şi examenul de evaluare a competenţelor la limba maternă, probă la care au participat 27 de elevi cărăşeni. Dintre aceştia, 19 s-au înscris pentru a susţine Bacalaureatul la limba germană şi opt tineri au optat pentru limba croată maternă.

Lavinia Predescu

 

Adaugă comentariu