Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pentru că nu mai există supremație în acest domeniu, se luptă pentru fir întins cinci sau șase asociații la nivelul Caraș-Severinului.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Mediului a făcut publică lista asociațiilor de pescari sportivi la nivel național, din care fac parte peste 230 de astfel de organizații. Pe lista amintită se regăsesc cinci sau șase asociații cu sediul în județul nostru. Prima este Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Caraș-Severin, înființată în 1968, după care este menționată Asociația Pescarilor Sportivi Caras (luare în evidență 2015), înființată în 2005. Cea de a treia organizație de profil este Asociaţia Pescarilor şi Vânătorilor „DIVICI”, înfiinţaîn 2004, în Moldova Veche, Asociaţia Pescarilor şi Vânătorilor „Clisura Dunării”, înfiinţată în 2007, în Coronini. Spre finalul listei se regăsesc două asociații foarte similare ca nume, cu același președinte și cu sediul în Dalboșeț, respectiv Asociația Club Sportiv al Pescarilor NERA” Tulcea luare în evidență 2017 și înființată în 2016 și Asociația de Pescuit Sportiv MOB PESC” Tulcea, înființată tot în 2016.

Important e că pe piața pescuitului sportiv au loc toți, numărul pescarilor fiind cam același, de la an la an. Tot zilele trecute, pe site-ul oficial al Agenției care are atribuțiile în domeniu, se precizează că „până la emiterea de către Agenția Naționala pentru Pescuit și Acvacultură a permiselor de pescuit recreativ pentru anul 2017, pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei Delta Dunării, se va desfășura pe baza permiselor de pescuit recreativ care au avut valabilitate în anul 2016“. Știm cu cine, unde, și ce pescuim. Rămâne să avem cu ce și să nu fie prohibiție.