Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta susţine deputatul Ion Mocioalcă vizavi de Codul administrativ votat zilele acestea de Senat.

Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul Codului administrativ, în baza raportului de admitere dat de comisia specială care a luat în discuţie acest act normativ. Proiectul, care are peste 600 de articole, a fost iniţiat de parlamentarii PSD şi a întrunit, în plenul Senatului, 85 de voturi „pentru”, 21 – „împotrivă” şi 11 abţineri.

Potrivit prevederilor adoptate în comisia specială şi însuşite de plenul Senatului, aleşii locali – primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene – vor beneficia de pensie dacă îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare şi dacă nu au fost condamnaţi definitiv, în această calitate, pentru fapte de corupţie. Vor fi luate în calcul persoanele alese începând cu anul 1992. Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,40% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.

Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat complet de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte de consilii judeţene. Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă se suportă din bugetul de stat, prin bugetul ministerului în domeniul administraţiei publice şi se plăteşte de către acesta.

„Sunt importante şi aceste prevederi privind pensiile pentru aleşii locali. Însă o modificare importantă vizează şi faptul că necesară majoritatea absolută, și nu cu majoritatea calificată, adică două treimi, ca în prezent, a consilierilor locali pentru aprobarea hotărârilor privind bugetul local, contractarea de împrumuturi, hotărârilor prin care se stabilesc impozite şi taxe locale, celor privind participarea la programe de dezvoltare judeţeană, regională, zonală sau de cooperare transfrontalieră şi în cazul celor privind organizarea şi dezvoltarea urbanistică a localităţilor şi amenajarea teritoriului. Sunt multe prevederi importante în acest Cod de care, zic eu, administraţia are nevoie“, ne-a spus deputatul Ion Mocioalcă.

4 Comments

  1. mai mocioalca, voi v-ati timpit la cap?dar ce minuni au facut acesti asa zis alesi? au dus tara asta la dezastru sau pe culmile civilizatiei? dle mocioalca. un penal in devenire. au platit la stat si au contribuit la fondule de pensii? nu va este rusine sa propuneti astfel de bazaconii? cind populatia abia mai rezista cu pensii de rahat, dupa multi ani de munca?

    • Nu ei sau tampit ,noi santem tampiti ca le dam voie sa faca ce vor ! Rusine Mocioalca …

    • POPULATIA e partasa la situatia in care ne aflam…peste 60 la suta au frecat cariciu la rece, in loc sa mearga la vot 5 MINUTE, si clar votau contra acestei maladii PSD…iar tinerii care acum sunt prin piete, au preferat cluburile si strandurile…asta au semanat, asta culeg …din pacate!!!!!!!!!!!

  2. da, le trebuie un cod clar, si anume sa nu mai fure, sa nu mai insele populatia, sa isi faca treaba, sa aduca fonduri europene, si atit. in rest cele trebuie mai clar. cind primarii fac cunostinta cu puscaria unul dupa altul, cind nu fac nimic altceva decit sa vada cum ling ceva miere din borcan, nu va este rusine cu acestia. ? unde e stepanescu, sau spataru, stiu ceva de puscarie, cum arata? rusine ciuma rosie, rusine psd.

Adaugă comentariu