Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Dacă e să ne luăm după hârtii, Asociația de Dezvoltare Intracomunitară „Intercom Deșeuri Caraș-Severin”, înregistrată oficial în 27 februarie 2009, ar trebui să ardă deșeurile județului mai ceva decât focul Gheenei. Sau dacă nu, măcar să le gestioneze.

Totuși, până una, alta, chiar dacă nu arde pe nimeni, ADI Intercom Deșeuri a pus pe jar autoritățile locale care se vaită că s-au trezit, la propriu, cu pisica moartă în ogradă…

Ei, bine, potrivit unei adrese transmise de către Direcția Tehnică și Serviciul de Gospodărie Urbană și Mediu, din cadrul Primăriei Reșița, regulamentul serviciului de salubrizare pentru județul Caraș-Severin ridică o serie de semne de întrebare.

Astfel, cei de la Reșița spun că serviciul public de salubritate trebuie să ridice cadavrele animalelor de pe domeniul public și să-l predea unităților de ecarisaj, și se tem ca nu cumva le cad în sarcină toate activitățile legate de gestionarea gunoaielor din curțile oamenilor, rezultate în urma reamenajării locuințelor. De asemenea, pentru valorificarea sau eliminarea deșeurilor din construcții, vor trebui construite instalații, însă deocamdată nu se știe cine are această sarcină…

Dar lista nemulțumirilor și neclarităților nu se rezumă aici. Nu mai rămâne decât ca ADI să răspundă primăriei și să clarifice treaba cu pisica moartă.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu