Caraş-Severin, Romania

Biroul Electoral Judeţean 11 a centralizat opţiunile cărăşenilor în primul tur pentru preşedinţie.

CARAŞ-SEVERIN. Candidatul Alianței Electorale PSD-UNPR-PC la Președinția României, Victor Ponta a obţinut un procentaj la alegeri în Caraș-Severin, cu o diferență de circa nouă puncte, în fața contracandidatului ACL, Klaus Iohannis. „La Biroul Electoral Județean Caraș-Severin s-a încheiat centralizarea voturilor provenite din cele 365 de secții de votare.

La urne s-au prezentat 134.276 de alegători, ceea ce înseamnă 48,52%. Dintre aceste voturi, 97,76% au fost valabil exprimate, iar un procent de 2,23 au fost nule. Clasamentul competitorilor electorali îl plasează pe prima poziție, la nivelul județului Caraș-Severin, pe candidatul Victor Viorel Ponta, cu un procent 43,03, urmat de Klaus Werner Iohannis, cu 34,48%. Urmează, pe locul al treilea, candidatul PP-DD, Dan Diaconescu, cu 5,41% din voturi“, a precizat preşedintele BEJ, judecătorul Rustin Ciasc. Poziția a patra este ocupată de Elena Gabriela Udrea, cu 4,45%. Călin Popescu Tăriceanu se află pe poziția a cincea, cu 4,07 procente, iar Corneliu Vadim Tudor a obținut un scor de 3,45 procente. Acesta este urmat de Monica Macovei, cu 2,19% din voturi. Potrivit datelor BEJ, toți ceilalți candidați au obținut sub un procent.

7 Comments

  1. Bravo Caras! felicitari tradatorilor Frunzaverde si Vela care au „jucat cu puterea”

    • carassiseverin Reply

      Si pt mine este o dezamagire.Dar ,din ce am citit pana acum , din pacate, Caras s’o cam rupt in doua .Si banateni si olteni. Resita ,Caransebes si satele vecine au votat Iohannis , Macovei…Spre sud, satele si orasele ,spre 70% au votat …altfel . Si asta in conditiile in care,probabil multi dintre banatenii get-beget,nu si’or miscat fundu la vot sau multi deja sunt in Timisoara si strainatate.Sper peste doua saptamani sa le vina mintea la cap .

Adaugă comentariu