Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Acesta este numele unei acţiuni derulate zilele trecute în mijlocul tinerilor de la Colegiul Tehnic reşiţean.Un parteneriat educaţional încheiat între Colegiul Tehnic şi Asociaţia Dogs Center din Reşiţa s-a concretizat la finele săptămânii precedente cu o întâlnire cu tinerii, sub coordonarea prof. Carmen Imbrea, vizând combaterea violenţei împotriva animalelor: „Copilul văzând de mic diferite acte de violenţă asupra animalelor, devine la rândul său agresor, spune Carmen Imbrea. Violenţa a ajuns deja la cote alarmante în lumea adolescenţilor. Cu toţii asistăm la acte de cruzime făcute de unii copii asupra adulţilor, asupra altor copii sau asupra animalelor“.

Potrivit organizatorilor, scopul urmărit de acţiune a fost acela de a-i determina pe tineri să fie mai toleranţi faţă de animale, iar prin comportamentul lor să determine inclusiv schimbarea celor din jur şi a atitudinii lor faţă de necuvântătoare.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, tinerilor le-a fost prezentat un filmuleţ despre actele de cruzime asupra animalelor, comise în ţara noastră, iar medicul veterinar Emanuel Şinculeţ le-a răspuns tinerilor la întrebările pe care le-au avut în legătură cu subiectul.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu