Ziua liberă și autorecenzarea prelungită - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cum obținem ziua liberă pentru autorecenzare? Este întrebarea la care răspunde Inspectoratul Teritorial de Muncă din Caraș-Severin. Cu precizarea că perioada de autorecenzare a fost prelungită!

„Știai că, dacă parcurgi autorecenzarea online, primești o zi liberă plătită, fie că lucrezi la privat sau la stat? Iată ce trebuie făcut: Intră pe www.recensamantromania.ro și accesează butonul «Platforma autorecenzare» și un formular de preînregistrare se va deschide. După parcurgerea cu atenție a informațiilor, completezi formularul și vei primi chestionarul de recensământ pe adresa de email. Completează-l cu atenție și răbdare! După ce l-ai completat cu succes, vei primi dovada de autorecenzare în baza căreia ai dreptul la o zi liberă, plătită, indiferent că lucrezi în sectorul privat sau public. Spor la completare!“, ne urează cei de la ITM Caraș-Severin.

Cetățenii care nu se descurcă sunt sfătuiți să nu renunțe. Să meargă la unul dintre punctele de autorecenzare asistată (lista fiind disponibilă pe www.recensamantromania.ro), iar un recenzor îi va ghida în procesul de autorecenzare.

Nu trebuie omis faptul că perioada de autorecenzare, care trebuia să se încheie duminică, în 15 mai, a fost prelungită până vineri, 27 mai. Motivul? Chiar dacă mulți și-au făcut temele din timp, la fel de mulți au lăsat asta pe ultimele zile, sistemul informatic blocându-se din cauza prea multor accesări, pentru care nu a fost pregătit să le facă față. Ca majoritatea sistemelor informatice de la noi, puse la dispoziția publicului…

Detaliile oferite de ITM despre ziua liberă au ridicat o constatare a unui orăvițean, Goran Marius Țeicu, acesta precizând „La patroni nu primești zi liberă“.

Răspunsul celor de la ITM a fost prompt: „Dacă vi s-a întâmplat asta, vă așteptăm să întocmiți o petiție în care descrieți situația. Ca modalitate de transmitere a petiției, puteți alege variantele: personal (la sediul instituției), poșta electronică ([email protected]), poșta clasică (str. Traian Lalescu, nr. 22, Reșița), fax (0255/215.208), prin formular electronic petiție (https://www.inspectiamuncii.ro/petitii-si-sesizari) sau chiar prin messenger. Pentru a fi luată în considerare, să nu omiteți datele de identificare ale dvs. în cuprinsul ei, în caz contrar petiția va fi clasată“.

Cu alte cuvinte, așa e legea! Glumind, am putea completa că nu va afla nimeni și nici nu vor exista consecințe…

JCS-Antoniu Mocanu