Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Atât a reuşit Bursa generală de muncă să atragă, după o zi de preluări de CV-uri şi programări la interviuri. Chiar dacă bursele de muncă nu mai fac furori ca înainte şi nici nu mai atrag şomeri atât de încrezători într-o angajare, rezultatele unui astfel de eveniment nu sunt vizibile în prima zi.

Fie că se lasă cu angajări pe loc sau nu, ulterior lor au loc probe de lucru şi interviuri, bursele stabilind contacte între angajatori şi cei interesaţi de un loc de muncă. În acest context, Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de către AJOFM Caraş-Severin în 27 aprilie, la Reşiţa, şi-a arătat abia acum eficienţa. Pentru eveniment fuseseră contactate 112 firme cărăşene, un număr de 29 dintre acestea răspunzând favorabil solicitării Agenţiei.

Cele 172 de locuri de muncă oferite au atras un număr de 269 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 12 au fost angajate imediat, pe loc, în ziua Bursei. De asemenea, alte 79 de persoane au fost selectate în vederea participării la interviuri, aproape jumătate dintre acestea (36) reuşind să se angajeze. În acest fel, numărul angajărilor atrase de Bursa generală a crescut de la 12 la 48.

Ediţia 2012 a evenimentului ocupaţional al anului rămâne totuşi o umbră a vechilor târguri de muncă, derulate în mai toate oraşele judeţului (acum doar la Reşiţa) şi în care, pe lângă valurile de şomeri interesaţi de o angajare, ploua cu posturi vacante.

Statistica Bursei generale

Firme contactate 112
Firme participante 29
Posturi oferite 172
Participanţi 269
Selectaţi pentru interviuri 79
Angajaţi în ziua Bursei 12
Angajaţi în prima lună 36

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu